Hjørring

God start for et nyt Hjørring-initiativ

Stor tilslutning til første udgave af Hjørring Classic på Nørkjærs Plads

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Christine Elkjær, cello, samt de tre klaverelever Matilde Kanstrup, Mikaella Ty Ngo og Chi Nguyen spillede klassiske stykker.

HJØRRING:Det er med et veltilfreds glimt i øjet, at Erhverv Hjørrings formand Henrik Willadsen kan gøre opbakningen til et nyt initiativ Hjørring Classic op, som blev afviklet lørdag på P. Nørkjærs Plads.

Midt mellem kunstneren Bjørn Nørgaards skulpturer serverede elever fra Hjørring Musiske Skole små klassiske stykker af komponister som Beethoven, Vivaldi og Slonimsky på cello og klaver, mens Bryghuset Vendia har travlt med at skænke smagsprøver ud fra bryghusets nye øl Classic i plastikkrus.

- Vi har her Hjørring svar på kinder æg. Der er tre ting i det. For det første vil vi revitalisere Nørkjærs Plads, og så vil vi lave en anretning af let klassisk musik i klassisk kunstneriske omgivelser, som har været anset for at være de fines kunst. Vi får kunsten ned på jorden, og dertil har vi fået lavet en øl, så det lidt finere mødes med det folkelige, forklarede Henrik Willadsen.

Bag initiativet står desuden handelsstanden, kommunen, bryghuset, musikforeningen og kunstmuseet.

- Så det er en bred kreds, der vil lave lidt sjov i gaden. Vi laver det tre gange i år for at se, om det falder i folks smag. Vi vil gerne fortsætte næste år, hvis det gør. Foreløbig har vi midler til at gennemføre tre arrangementer, siger Henrik Willadsen.

Næste gang er lørdag den 20. juni, hvor et ensemble fra Aalborg Symfoniorkester står for musikken. Lørdag den 1. august er Nigthingale String Quartet engageret.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.