God udsigt til fornyelse i truppen af speedwaykørere i Brovst

Brovst Speedway Club kan efter weekendens åbent hus arrangement glæde sig over, at der er god udsigt til fornyelse i flokken af kørere.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Gustav på to år ville også gerne prøve, men han er for lille endnu. Man skal være tre år for at kunne køre mikrospeedway.

- Det gik rigtig godt. 35 unge speedwayinteresserede i alderen fra fem til 14 år var mødt for at prøve at køre på vore mikromaskiner, siger speedwayklubbens formand Sonja Christensen med tilfredshed. Flere gav udtryk for, at de vil fortsætte med at køre. De unge kørere har mulighed for at træne fem gange på klubbens maskiner, inden de tegner medlemskab. Brovst Speedway Club holder åbent hus hvert år for at fortælle om, hvad der sker i klubben, og for at hverve nye medlemmer. Det er længe siden, der har været så god tilslutning som i år. - Sidste år havde vi to arrangementer. Men de forsvandt begge i regn og bladder, fortæller Sonja Christensen, der glæder sig over, at der denne gang kom så mange trods den tropiske varme. De unge speedwayfans, der drømmer om at gøre Nicki Pedersen og Hans Nielsen kunsten efter, kom fra hele Jammerbugten. Og der kom sågar tre fra Viborg-egnen. Her er familiemedlemmerne faste feriegæster i Han Herred, og de benyttede lejligheden til at lade børnene prøve at køre speedway. Tonny Pedersen og Ole Rom fra speedwayklubben havde travlt med at styre de mange unge kørere, der testede deres evner på minibanen. Det var flere gange svært at få dem til at stoppe, når de havde kørt deres prøverunder. Det var simpelthen for spændende, når de først havde vænnet sig til de små fartmaskiner, der kan skyde en tophastighed på 50-55 km i timen. Faste spørgsmål efter prøveturene var: Kan vi nå en tur mere? Brovst Speedway Club har 115 medlemmer, deraf 36 aktive kørere. Og klubben har fem hold i turnering: Superliga, 2. division 500 cc, old boys, 80 cc og 50 cc mikro. Sonja Christensen håber, at medlemstallet vil vokse pænt efter det vellykkede åbent hus arrangement.