Gode biler og job skrottes

1000 arbejds- og lærepladser gået tabt som følge af nye procenter for skrotning af skadede biler

Når der sker ulykker skal bilerne kun skades for 65 procent af værdien før de erklæres totalskadede mod tidligere 75 procent af værdien. Det koster job. Arkivfoto <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Når der sker ulykker skal bilerne kun skades for 65 procent af værdien før de erklæres totalskadede mod tidligere 75 procent af værdien. Det koster job. Arkivfoto Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Folketingsmedlem, erhvervsordfører Orla Hav (S) vil vide, om den såkaldte reparationsgrænse for personbiler stik imod den angivne hensigt fører til en mindre miljørigtig bilpark. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Han vil også gerne have belyst konsekvenserne på beskæftigelsen og stiller spørgsmål til den eller de relevante ministre herom.

Det sker på baggrund af en fornyet kritik fra autobranchen, der hævder, at reparationsgrænsen har kostet omkring 1000 arbejdspladser og lærepladser.

Købe brugt eller mindre bil

Reglen er, at en bil defineres som totalskadet, når det koster mere end 65 procent af handelsværdien at reparere den.

Branchen gør også gældende, at bilparken ikke bliver fornyet i det omfang, der var antagelsen, da loven blev indført i 1999 og fra 2011 strammet fra en 75 pct.s til en 65 pct.s grænse.

- Når en bil bliver erklæret totalskadet, køber folk ikke en ny bil i stedet, men en anden, oftest ældre brugt, for det er dét, forsikringssummen rækker til, og køber man en ny, er det typisk en mindre bil, som kun giver en lav registreringsafgift i statskassen, påpeger formand for brancheforeningen CAD i Vendsyssel, Finn Jørgensen, Horne Autoværksted, over for NORDJYSKE.

Ældre vognpark

- Miljøargumentet gør indtryk. Hvis det er rigtigt, at vi risikerer at få en ældre og mindre energirigtig vognpark, er det en reel problemstilling, siger Orla Hav.

Han anerkender også, at der kan være et beskæftigelsesargument, men indrømmer samtidig, at der er ”en vis interesse” for provenuet.

Da reparationsgrænsen af VK-regeringen blev strammet til 65 pct. som led i en skattepakke, gik de nuværende regeringspartier imod.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.