Gode råd: Planlæg dig til en problemfri ferie

Vil du gerne sikre dig, at ferien går så let og gnidningsfrit som muligt, er der flere ting, du bør planlægge på forhånd.

Du behøver ikke at fylde kufferten op, når du skal på ferie. Mange rejsedestinationer tilbyder, at du kan få vasket tøj til en fornuftig pris. Foto: Free/Konstantin Yuganov/colourbox

Du behøver ikke at fylde kufferten op, når du skal på ferie. Mange rejsedestinationer tilbyder, at du kan få vasket tøj til en fornuftig pris. Foto: Free/Konstantin Yuganov/colourbox

Sommerferien er lige om hjørnet, hvilket nok får de fleste af os til at drømme om solferie i udlandet.

Men skal rejsen gå så gnidningsfrit som muligt, er der flere ting, du bør forberede dig på. Det fortæller Henrik Olsen fra netmediet Insideflyer.dk, der selv er en aktiv rejsende.

Han kommer her med sine råd til, hvordan rejsen kan blive som en leg.

1) Den gode forberedelse

Hvis turen gennem lufthavnen skal blive så behagelig som muligt, bør man allerede starte derhjemme.

Mange af os har nemlig en tendens til at pakke kufferten forkert, og det kan resultere i irriterende situationer i lufthavnen, fortæller Henrik Olsen.

- Hvis du skal på solferie, så behøver du ikke at tage 32 kilo bagage med. Du kommer alligevel ikke til at bruge det hele, siger han.

Undersøg i stedet, om det er muligt at få vasket tøj på destinationen, hvis du skal være afsted i længere tid. Det kan gøre pakningen mere overskuelig, lyder det fra Henrik Olsen, der fortæller, at tøjvask er billigt i mange asiatiske lande.

En del af forberedelsen kan også være at tjekke ind hjemmefra. Mange flyselskaber tillader nemlig, at man kan gøre det 24 timer før afrejse.

2) Forbered dig på det værste

Selv om man ikke skal frygte det, så kan noget altid gå galt på ferien, og derfor bør man også tage sine forholdsregler.

Man kan blandt andet risikere, at ens bagage ikke når frem, og derfor handler det om at komme det problem i forkøbet.

- Pak de vigtigste ting i din håndbagage. Det kan være nogle simple toiletartikler og medicin, som vil være irriterende at miste, selv om risikoen for mistet bagage er lav, siger Henrik Olsen.

Til gengæld kan du altid købe ting som tandbørste eller nyt undertøj, hvis bagagen ikke er nået frem.

Ifølge Forbruger Europa har du nemlig ret til at få dækket de fornødenheder, som du måtte købe, i den tid din bagage ikke er nået frem. Så husk at gemme kvitteringerne, lyder rådet.

Feriedestinationer er desværre også et yndet mål for lommetyve, og derfor bør man også tage sig sine forholdsregler her, fortæller Henrik Olsen.

- Det er altid godt at have en kopi af sit pas - enten som et stykke papir eller online i en Dropbox. Det gør processen lidt nemmere, hvis du i tilfælde af tyveri skal bevise, hvem du er, siger han.

Det er også en god idé at have flere kreditkort med. Det ene kan du eksempelvis opbevare i et pengeskab på værelset.

3) Ro på i flyveren

Rejser du med børn, kan det være lidt af en opgave at få ro på i flyet, men det er der ifølge Henrik Olsen også råd for.

Tag eksempelvis noget underholdning med hjemmefra, som børnene allerede kender - eksempelvis en tablet.

Mange streamingtjenester giver også mulighed for at downloade film og serier, så du kan se dem om bord på flyet uden brug af wi-fi.

Ud over tabletten kan du også sørge for mere håndgribelig underholdning.

- Lige meget hvor store eller små dine børn er, så hav nogle små pakker med, som de kan pakke op undervejs, siger Henrik Olsen.

Han forslår, at du kan have ti små pakker med som rosiner, legetøj eller en malebog. Det kan nemlig give nogle løbende afbræk på turen.

4) De "gratis" goder

I rejsebranchen er det en kendt historie, at folk er blevet opgraderet på fly uden at gøre det store.

Men det skal man ifølge Henrik Olsen ikke sætte næsen op efter, da det mere er undtagelsen end reglen.

- Hvis nogen skal opgraderes, så vælger flyselskabet typisk dem, som i forvejen har betalt for en dyr billet, eller folk som har en status via et fordelsprogram, siger han.

Netop fordelsprogrammer er noget, som mange flyselskaber kører med, og som du kan overveje som rejsende, hvis du ofte rejser med det samme selskab.

Ifølge Henrik Olsen kan du nemlig optjene bonuspoint, som kan bruges på at komme hurtigere gennem sikkerhedskontrollen eller at komme først på flyet.

/ritzau fokus/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.