Frederikshavn

Godt fremmøde til Foreningernes Dag

Foreningerne i Frederikshavn besøgte gågaden lørdag, hvor det summede af liv

Hasse R. Christensen, Anders Broholm og Dan Kobberup fra FREDRIK.Privatfoto

Hasse R. Christensen, Anders Broholm og Dan Kobberup fra FREDRIK.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Idrætssamvirket, FUF (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd) og FREDRIK arrangerede igen i år "Foreningernes dag i gågaden" - og da vejrguderne for en gangs skyld var i solskinshumør - så var alt perfekt, fortæller Ole Rasmussen fra FUF.

Temaet i år var "Grønt og æbler" og der var mange konkurrencer rundt omkring hos foreningernes boder.

- Super og godt, at foreningerne samles om at vise både unge og voksne borgere, hvilke fritidsmuligheder som findes i vores kommune, siger Ole Rasmussen.

Dagens hovedtaler var Anders Broholm (V), som fokuserede på det historiske omkring æbler og de sundheds- og værdibidrag som kommunens mange foreninger bidrager med. Der var en stor tak til foreningerne for at "uddanne unge" som gode demokratiske medborgere - en delopgave som finder sted i valg- og bestyrelsesarbejdet i kommunens foreninger.

FREDRIK var igen vært med kaffe og rundstykker til lederne fra de deltagende foreninger.

Det er en god måde hvor foreningslederne kan møde hinanden på kryds og tværs, siger Ole Rasmussen.

Hasse R. Christensen fra Idrætssamvirket (IS) indledte dagen med information om dagens program og åbnede foreningernes dag i gågaden.

- En fantastisk dag til udbredelsen af det gode budskab, og et godt besøgt arrangement, sagde Hasse R. Christensen blandt andet, og:

- Her i kommunalvalgåret var mange politiske partiforeninger også at finde på gågaden, og mikset mellem idræts, spejdere og andre foreninger, og de politiske partier fungerede godt. Der blev snakket meget foreningsmuligheder, foreningsliv og vilkår for børn og unges virke i foreningerne, denne solbeskinnede lørdag i gågaden.

FUF, som arbejder for at fremme ungdomsarbejdet i kommunens foreninger, besøgte tidligere på ugen MTB9900 hvor der blandt andet blev lyttet til udviklingsideer og ønsker som denne forening har.

- I FUF kommer vi gerne rundt til kommunens foreninger og lytter til udfordringer, muligheder og ønsker som klubberne har. FUF gør det, for at vi kan fokusere vores energi i den retning som klubberne ønsker det. Nogle foreninger har styrken til at udvide og udvikle sig, og andre finder denne opgave lidt for ekstra krævende - og det er her FUF også kan hjælpe - FUF kender "systemet" og ved hvordan man sætter nyt i gang og hvordan man kan skabe rammer som er tidsoptimale. FUF er foreningernes forening - hvor ungdomsarbejdet er 100 procent i fokus. Ofte bidrager FUF med viden om nye områder som; fonde, dataregistrering, eller formidler viden om eksempelvis "fra facebook til forening". Det er en spændende forening at bidrage til, siger Ole Rasmussen.

På fredag 22. september er FUF og IS vært ved et spændende møde som kan give foreningsledere stor værdi. FUF og IS har inviteret to kyndige inden for to områder, hvor klubberne kan få ny og opdateret viden

Programmet ligger her:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.