Godt fritidstilbud i Rebild

Eleverne i 4.-6. klasse på kommunens skoler kan få sig godt rørt efter skoletid

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ja, lød det i 3. klasse på Haverslev skole, her Marcus Byrialsen, fritidskonsulenten, Linea Eriksen og Pernille Nørhave Johansen. Foto: Jens Morten

Ja! lød det både klart og glad, da fritidskonsulent Dorthe Møller trådte ind i 3. klasse på Haverslev skole og spurgte eleverne, om de kunne tænke sig en fritidsklub med sport- og fritidsaktiviteter i forbindelse med hallen ved siden af. Dorthe Møller er rundt på skolerne for at spørge eleverne i 3. klasse, om de kunne tænke sig at benytte sig af en sådan ordning, når de går i 4.-6. klasse. Det lød godt i elevernes ører og de tog gladelig mod det spørgeskema, som fritidskonsulenten havde med og som deres forældre skal svare på. Aktiviteterne kan være forskellige ved hver skole, alt efter mulighederne, forklarer Dorthe Møller. Også skoleleder Anders Østergaard er med på ideen og ikke mindst formanden for hallen, Finn Ovesen. Meningen er, at der skal være en voksen, pædagogisk ansvarlig i hver fritidsordning og at unge bliver ansat i fritidsordningerne til at gennemføre aktiviteterne. Skoleleder Anders Østergaard ser store muligheder i en fritidsordning og skolen stiller gerne lokaler til rådighed, hvis det er et ønske til indeaktiviteter. Når det er mulighederne ved hver skole, der bestemmer aktiviteterne, vil de ny fritidsordninger også bliver forskellige. Det er heller ikke sikkert, at forældrenes ønsker og behov er de samme. Det vil spørgeskemaundersøgelsen vise.