Godt gang i boligmarkedet i Støvring og Skørping

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lige nu er der mange interesserede købere - både i Støvring og i Skørping. Foto: Presse.

Siden Inge-Lene Ebdrup og Peter Bargmann tilbage i maj måned 2011 satte sig i spidsen for Nybolig i Støvring, har de oplevet et boligmarked i vækst og en stigende markedsandel i lokalområdet. Vi kiggede forbi og fik en snak med de to indehavere om det aktuelle boligmarked.

Nybolig Støvrings primære dækningsområde er postnummer 9530 og 9520, altså Støvring, Skørping og omegn. Disse områder udgør cirka 80 % af de boliger og grunde, som de har til salg. De sidste omtrent 20 % dækker 9541 Suldrup og omegn, Ellidshøj, Godthåb og Svenstrup området

- Støvring og Skørping er to områder i vækst. Støvring har mange nye udstykninger, og er en by, der tiltrækker mange førstegangskøbere, der har fokus på at bo i en by med et stort udvalg af butikker, en god infrastruktur og meget tæt til motorvejen.

- Skørping tiltrækker derimod købere, der har fokus på natur og kultur, fortæller Inge-Lene Ebdrup, og fortsætter:

- Derfor er udbuddet i de to områder også lidt forskelligt. Støvring har en del flere nybyggerier end Skørping, der så til gengæld kan tilbyde nogle helt unikke og lidt mere eksklusive beliggenheder tæt ved skov, sø og Rebild Bakker.

- Derimellem har begge byer selvfølgelig nogenlunde samme varer, hvilket vil sige gode gedigne parcelhuse og villaer, og tager vi den samme vare i de to områder, er prisniveauet omtrent det samme, fortæller Inge-Lene Ebdrup.

Nybolig i Støvring sælger i gennemsnit cirka 200 emner om året. De fordeler sig med cirka 100 grunde og 100 boliger, hvilket er en lidt utraditionel fordeling for en ejendomsmægler. Den lidt anderledes fordeling skyldes primært det meget nybyggeri i Støvring.

- Vi har mange nyudstykninger, og dermed mange attraktive grunde til salg i Støvring, blandt andet i områder som Bæveren og Kronhjorten i nordområdet og Høje Støvring i sydområdet. Nybyg er meget populært. På den måde kan køberne få det som de vil, og vedligeholdelsesudgifter er minimale, fortæller Peter Bargmann.

- Omvendt kører det lidt mere trægt med landsteder og nedlagte landbrug. Her er købere lidt mere forsigtige end tidligere. Jeg tror, at livsstilen har ændret sig en smule, hvor nogle simpelthen fravælger det arbejde og den vedligeholdelse, der følger med at købe et nedlagt landbrug. Desuden er bankerne også lidt mere skeptiske overfor ejendomme, der kræver en del vedligeholdelse.

- Men generelt set er markedet meget positivt, og faktisk vil jeg sige, at niveauet i dag er over det niveau, der var før finanskrisen. Så det er positivt.

- Det betyder også, at potentielle købere ofte må revidere deres forventninger til prisafslag i forbindelse med en handel. Her har opfattelsen de seneste år været, at man kunne få nogle store prisafslag. Det er der nogle interesserede købere, der høster ærgerlige erfaringer med ved at komme med et lavt bud på deres drømmehus, for så at se det blive solgt til en pris, der stort set svarer til den udbudte, slutter Peter Bargmann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst