Godt nyt fra EM: Zimling er i bedring

Midtbanespilleren Niki Zimling mærker fremgang med lægskade og tror på at blive klar til kampen mod Tyskland.

Godt nyt fra EM: Zimling er i bedring

Niki Zimlings optimisme i forhold til at blive kampklar til søndagens vitale EM-kamp mod Tyskland er blevet større.

Der er fremskridt at spore med lægskaden, der var skyld i, at han allerede efter et kvarters spil måtte lade sig udskifte i onsdagens 2-3-nederlag til Portugal.

- Det går meget bedre. Det går fremad, og der er stadig en chance for, at jeg spiller. Hvis det fortsætter som nu, er chancerne gode for at blive klar, siger midtbanespilleren.

Han fortæller, at lægestaben gør sit til for at få ham klar.

- Vi skyder med spredehagl for at blive klar. Den medicinske stab forsøger med alle mulige måder at få mig klar, og jeg håber på, at det lykkes for dem.

- Det ville være kæmpe stort at blive klar, for det er sådan en kamp, man længe har drømt om at spille, fortæller Zimling.

Landstræner Morten Olsen har på det seneste rost Zimling meget for sin rolle på den centrale midtbane, hvor han danner sikker duo med William Kvist.

Men Zimling forventer ikke at spille, medmindre at han er 100 procent klar.

- Selvfølgelig skal jeg være 100 procent klar, for vi har friske folk på bænken, som kan gøre det ligeså godt, så jeg skal være helt klar for at spille, siger Zimling.

Den endelige afgørelse falder til allersidst.

- Der er ingen grund til at sige A eller B, før det gælder, så jeg skal testes på søndag inden kampen, siger han.

Opgøret mod tyskerne begynder søndag klokken 20.45 og spilles i Lviv, Ukraine. Dansk sejr sender Danmark videre til kvartfinalen fra gruppe B, mens uafgjort kan vise sig at være nok, men så kræver det en hollandsk sejr over Portugal i den anden gruppekamp.

Et dansk nederlag sender Danmark hjem.

/ritzau/