Godt råd: Vent et par uger med at hente det nye Windows

Microsofts nye styresystem ser lovende ud, men vent et par uger med at installere det, lyder et godt råd

Foto: Søren Bang Hansen
Danmark 29. juli 2015 10:41

DANMARK: De fleste brugere af Microsofts styresystem Windows har formentlig lagt mærke til det lille ikon på proceslinjen, der i over en måned har gjort opmærksom på, at version 10 af styresystemet er på vej.

Onsdag bliver det nyeste skud på Windows-stammen så frigivet til gratis download, og selv om der er mange gode grunde til at hoppe med på vognen, råder Kim Stensdal, der er teknologiredaktør på Computerworld, alligevel til at vente en smule endnu.

- Når et nyt styresystem bliver lanceret, vil der som regel altid blive opdaget en række børnesygdomme, som hurtigt bliver rettet inden for de første dage efter offentliggørelsen.

- Man kan derfor formentlig spare sig selv noget bøvl, hvis man lige venter et par uger med at skifte. Så har ens printerproducent også haft tid til at opdatere driveren, siger han.

Kim Stensdal har i en testperiode fået et meget positivt indtryk af Windows 10 og anbefaler alle med Windows 7 eller 8 at udnytte tilbuddet.

- Det virker som et mere helstøbt styresystem med færrest mulige irritationsmomenter og mange smarte funktioner.

- Det er en tilbagevenden til en mere klassisk Windows-skrivebord med et moderne touch, siger redaktøren.

Selv om nye styresystemer traditionelt har gjort ældre computere endnu langsommere, har han ikke registreret nogen mærkbar negativ forskel i hastighed denne gang.

- Der er i hvert fald ikke større krav til hardware end de tidligere versioner. Og så lancerer Microsoft frem for alt en ny integreret browser, og det skulle gerne løse problemet med, at Internet Explorer har været alt for tung at danse med.

I forbindelse med lanceringen har Microsoft måttet indføre et køsystem for at undgå flaskehalsproblemer i forbindelse med download af den nye version. Derfor er det ikke sikkert, at man får lov at hente opdateringsfilen lige med det samme.

Indbyggere i New Zealand har som nogle af de allerførste fået lov at hente styresystemet, fordi onsdagen allerede er indtruffet på den anden side af jordkloden.

Muligheden for gratis opdatering gælder helt frem til 28. juli næste år, så der er masser af tid til at få det gjort.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...