EMNER

Gøglerflok holder hinanden til ilden

Gøglerne fra Stenild har plads til alle slags medlemmer i deres rummelige, legende fællesskab.

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Michelle Jeanette Andersen, 12 år og fra Suldrup, er en af de seje ildkunstnere. Hendes mor, Tinna, nyder, at hun kan gå til gøgl sammen med sine børn.

Hver tirsdag eftermiddag mødes en flok børn og voksne i Kig Ind i Nørager for at træne gøgl - først og fremmest at jonglere og lave ildkunster. For ild skal der til. Gøglerne fra Stenild har specialiseret sig i at lave ildshow, både ved at svinge de såkaldte pois - lange bånd med ild i den ene ende - og ved at spy ild. Så meget af træningen foregår faktisk lige uden for medborgerhuset, hvor man godt må lege med ild. Men der jongleres også indendørs og balanceres med blandt andet diabolos og kinesiske tallerkener. Der er ingen fast instruktør. - Hvis der er nogen, der har lært et nyt trick, så lærer vedkommende det videre til de andre, fortæller Christian Vestergaard, formand for Gøglerne fra Stenild. Også hele familier og flere lidt skæve eksistenser er med i gøglerforeningen. Og de har det ikke bare sjovt, de holder også hinanden oppe. Det begyndte med, at tre brødre og nogle af deres kammerater mødtes for at gøgle på naturlegepladsen i Stenild. Derfor var det naturligt at vælge navnet Gøglerne fra Stenild, da de stiftede en rigtig forening i sommeren 2009. - Og så er der jo ild i navnet. Derfor har vi også holdt ved det, selv om vi nu mødes i Nørager. Men vi overvejer at skifte til Gøglerne fra Rebild. Der er jo også ild i Rebild, smiler Christian Vestergaard.