Golf: Anders Hansen er tilbage efter tre måneders pause

Anders Hansen er klar til igen at husere på de europæiske golfbaner. Det sker efter en selvvalgt pause.

Anders Hansen, d. 15. januar i år i Abu Dhabi. Foto: Kamran Jebreili/AP/POLFOTO/arkiv

Anders Hansen, d. 15. januar i år i Abu Dhabi. Foto: Kamran Jebreili/AP/POLFOTO/arkiv

Golfspilleren Anders Hansen var mandag på gæstevisit ved den hjemlige turnering Made in Denmark Challenge, som er en mindre udgave af den store European Tour-turnering med næsten samme navn, som spilles i Himmerland i august.

Anders Hansen deltager ikke selv i weekendens turnering i København, som er en del af European Challenge Touren, men han træner på banen og spiller opvisningskampe for at holde sig i gang.

I de seneste tre måneder har Anders Hansen holdt pause af forskellige årsager, men nu er han på vej tilbage.

- De første to måneders pause var helt planlagt. Jeg startede med at spille fem eller seks turneringer i begyndelsen af sæsonen, og så ville jeg tage en længere pause. Jeg ville ikke tage turen hele vejen til Sydafrika.

- Og grundet resultaterne var jeg jo ikke med i de store turneringer i USA, siger Anders Hansen.

- Jeg skulle have været i Kina og spille i to uger, men på grund af sygdom i familien, måtte jeg blive hjemme. Det gav fire ugers ekstra pause.

- Nu skal jeg spille turneringer de næste tre-fire uger, men der er ikke noget, der er fastlagt, forklarer Anders Hansen.

En pause har før betydet, at Anders Hansen har leveret bedre resultater på golfbanerne, og det håber han vil gentage sig denne gang.

- Det kan være, man er mere sulten og har et frisk syn på tingene. Golf er et lidt kompliceret spil. Hvis tingene går dårligt, kan man hurtigt komme ind i en dårlig spiral. Og så kan det være meget godt at komme lidt væk fra det.

- Jeg har prøvet det et par gange. Og man har ingen forventninger til, hvordan det skal gå. Og så har man det med at gøre det bedre.

- Hvis man har store forventninger kan man dræbe sig selv lidt og gå hurtigere kold rent mentalt. Det har været min oplevelse af det. Det er mere mentalt end spillemæssigt, siger han.

Der er i alt 24 danskere i feltet til Made in Denmark Challenge, som begynder på torsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.