Golfcenter satser stort

Nordens største golf-resort vil have bedre fat i de yngre spillere og børnefamilier. Blandt andet skal et badeland stå klar i 2012.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tidligere har man blandt andet forsøgt sig med vintergolf. Men der skal andre ting til, hvis sæsonen for alvor skal forlænges, erkender ledelsen. Arkivfoto: Lars Pauli

Et sted, hvor børnefamilier kan supplere golfspillerne og kommer på besøg. Hele året. Sådan ser Himmerland Golf & Country Club sin fremtid for sig, når et nyt, ambitiøst byggeri efter alt at dømme står færdigt til april 2012. 6.000 kvadramteter skal der bygges delvist hvor hovedbygningen står i dag. Og når de er der vil dørene blandt andet blive slået op for et mindre badeland, et spa- og wellnesscenter en ny shop, fitnesscenter og aktivitetscenter. Desuden vil bowlingcenteret fra den anden ende af byen blive flyttet ind til de andre faciliteter. Flere yngre gæster - Vi ser at vi får flere yngre besøgende. Det vil vi gerne understøtte ved at give mulighed for flere typer oplevelser. Det er jo ikke sikkert at mor vil spille lige så meget golf som far, og hvis der også er noget for børn, kan børnefamilier lettere komme, forklarer direktør Claus Birk Larsen. Han understreger samtidig at hovedvægten i forretningen stadig vil være på golf, og at man vil søge at bevare den afslappede atmosfære, der kendetegner stedet i dag. Forlænger sæsonen Udvidelsen skal også gøre centeret til en mere helårlig forretning end den er nu. - Det er jo stærkt sæsonpræget her. Vi vil gerne have forlænget sæsonen og holde mere åbent året rundt. Også for at holde på vores medarbejdere, forklarer direktøren. Når højsæsonen er ovre efter sommerhalvåret beskæres mandskabet således med op mod to trediedele af de godt 80 sommeransatte. Kun små forhindringer Claus Birk Larsen beskriver projektet som udarbejdet i tæt dialog med Vesthimmerlands Kommune. Centeret ligger lidt afsides, og når byggeriet kommer til at foregå på et allerede bebygget areal burde der ikke komme de store praktiske eller lovmæssige forhindringer i vejen for udvidelsen. - Jeg venter i hvert fald, at det højst bliver noget, vi kan planlægge os ud af, siger direktøren. Det efterhånden 30 år gamle center er flere gange bygget om og til for at følge med i golfsportens udvikling og popularitet. Det anses for Nordens største golfresort ved at have 30-35.000 golfspillere på banerne om året. Dyne-Larsen finder pengene Nær banerne ligger 336 golfhytter, der ejes af private. Her er der en del udskiftning. Centeret har også et golfhotel med godt 60 sengepladser. Himmerland Golf og Country Club ejes 100 procent af dyne-milliardæren Lars Larsen, der med andre ord er den, som nu skyder det, der må være et pænt tocifret millionbeløb i golfcenteret. Hans koncern JYSK flyttede sidste år sit uddannelsescenter fra Strandby ved Farsø og ind i administrationsbygningen i Gatten.