Frederikshavn

Golftalent hjem med VM-sølv

Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn Golf Klub var med til at vinde VM-sølv for pigehold i Canada

Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn Golf Klub, i midten, vandt VM-sølv for pigehold sammen med Cecilie Bofill, tv., og Line Toft Hansen.Privatfoto

Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn Golf Klub, i midten, vandt VM-sølv for pigehold sammen med Cecilie Bofill, tv., og Line Toft Hansen.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:EN VM-sølvmedalje har fundet vej fra Canada til Frederikshavn, og det er det 17-årige golftalent, Puk Lyng Thomsen, som har sørget for at bringe ædelt metal med til sin hjemby.

Sammen med Cecilie Bofill og Line Toft Hansen udgjorde den unge frederikshavner det danske pigehold ved World Junior Girls Championship, og den danske trio vandt VM-sølv efter et suverænt mandskab fra Korea men foran Sverige, Frankrig og USA.

- Jeg er superglad for min sølvmedalje ved VM, ikke mindst efter at vi missede bronzen sidste år, siger Puk.

Hun fremhæver stabilt spil hos alle tre danskere som forklaring på succesen.

- Personligt kunne jeg godt have præsteret bedre end til en ottendeplads, men som hold levede vi højt på et stabilt niveau.

Efter fire runder sluttede Danmark med en holdscore i samlet -4, mens Korea sluttede med en total i -22.

I det individuelle regnskab sluttede Cecilie Bofill på andenpladsen med en total i -5 for de fire runder efter en finalerunde i -3.

Afgørende for det danske sølv var selvsagt den store holdpræstation, og Puk Lyng Thomsen sluttede på 8. pladsen i +3 og Line Toft Hansen sluttede på 10. pladsen i +7.

Det var anden gang, World Junior Girls Championship blev afviklet. Sidste år sluttede Danmark på en ærgerlig fjerdeplads, mens Puk Lyng Thomsen da blev bedste dansker på syvendepladsen.

Den unge frederikshavner har haft en hektisk måned med både Solheim Cup for juniorer, hvor hun var på et europæisk hold, og nu senest VM i Canada.

- Det har været fedt at spille med på et hold og at spille for et land, og i det hele taget har jeg haft en forrygende sæson, som nu desværre går på hæld.

- Jeg fortsætter med at træne i golfklubben her i Frederikshavn, indtil vejret sætter en stopper for det, og i vinterens løb vil jeg træne en del fitness samt passe min skolegang.

Puk hjem på golfbanen

Straks efter hjemkomsten fra VM i Canada var Puk at finde på sin hjemmebane i golfklubben i Frederikshavn, hvor hun var et naturligt midtpunkt i forbindelse med en sponsormatch.

- Forhåbentlig venter der store oplevelser for mig på golfbanen også i 2016, og da jeg fylder 18 år, satser jeg også på at være med for sidste gang til pigernes VM, slutter stortalentet fra Frederikshavn Golf Klub.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.