Danmark

Google bøjer sig for komikeren Monrad

Det er ikke i orden at filme på privat vej, erkender Google efter polititrussel fra komikeren Jan Monrad.

Google bøjer sig for komikeren Monrad

Komikeren Jan Monrad blev godt tvær, da han fandt ud af, at internetgiganten Google havde filmet hans private sommerhusvej for at skaffe billeder til Google Street View.

Derfor meldte han Google til politiet, og nu har søgemaskine-koncernen så erkendt, at man har lavet en fejl, skriver nordvestnyt.dk.

- Hvis vi har filmet fra en privat vej, beklager vi, lyder det fra pressechefen i Google Denmark, Christine Sørensen, over for netavisen.

Hun understreger, at Google normalt ikke kører ind på private veje, når der skal fotograferes til Street View, hvor man som bruger kan gå ind og se billeder fra de fleste veje i Danmark.

- Det må man ikke, og det gør vi ikke. Men her er der åbenbart sket en fejl. Enten har kortet, fotografen har anvendt, ikke været helt præcist, eller også er der begået en personlig fejl, siger Christine Sørensen.

Jan Monrad siger til Nordvestnyt, at han ikke ønsker, at debatten om grænserne for privatlivets fred skal stoppe, bare fordi Google har givet ham en undskyldning og vil fjerne billederne.

- Sagen handler ikke om mig. Det er en principiel diskussion om privatlivets ukrænkelighed.

- Derfor vil jeg heller ikke trække min politianmeldelse tilbage. Jeg ønsker også, at politiet skal tage stilling til sagen, siger Jan Monrad.

Han bor i Holbæk og har sit sommerhus i Odsherred.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.