Udland

Google-imperiet ryster posen og skifter navn til Alphabet

Verdens største søgemaskine bliver adskilt fra de andre forretningsområder i ny struktur.

Med mere end 200 millioner søgninger hver dag er Google primært kendt som verdens største søgemaskine på nettet.

Men siden skabelsen af Google i 1998 er en lang række andre tjenester blevet føjet til porteføljen under navnet Google Inc, og nu er det på tide at ryste posen i det store foretagende.

Det mener Googles to stiftere, Sergey Brin og Larry Page, der mandag har offentliggjort en stor omstrukturering.

Fremover bliver Google kun et af flere datterselskaber under et nyt holdingselskab, der hedder Alphabet Inc, hvilket også bliver det navn, som selskabets aktier vil blive handlet under på børsen.

Google-aktien strøg umiddelbart efter den overraskende nyhed i vejret med syv procent i efterhandlen, da opdelingen af Google-imperiet ifølge analytikerne vil sikre, at udviklingen af nye forretningsområder som eksempelvis førerløse biler og droner ikke går i stå.

Aktionærer i Google Inc vil ikke mærke noget til forandringen ud over navneskiftet. Værdien af aktien bliver den samme, og rettighederne for aktionærerne forbliver, som de er i dag.

- Denne nye struktur giver os mulighed for holde fokus på de ekstraordinære muligheder, som vi har i Google, skriver administrerede direktør Larry Parry i sin blog.

Page bliver ny topchef i Alphabet Inc, men Sundar Pichar bliver chef for det nye Google-datterselskab. Sergey Brin får titel af præsident i Alphabet.

Forandringen træder ifølge Google i kraft senere i år.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.