Udland

Google omstrukturerer og ændrer navn

Google splitter sine forskellige projekter op og lægger dem ind under det nye moderselskab, Alpahabet.

Google er nok for de fleste bedst kendt som en søgemaskine på nettet, men firmaet har udover kerneydelsen kastet sig ud i en lang række andre projekter.

Og det er nu blevet for mange at holde styr på under et og samme navn, mener firmaets to stiftere, der derfor har valgt at reorganisere forretningen og skabe et nyt moderselskab, som de har døbt Alphabet.

- Vores virksomhed kører godt i dag, men vi tror, vi kan gøre det mere ligetil og mere ansvarligt, lød det mandag i en erklæring fra Larry Page, der har grundlagt gigant-firmaet sammen med medstifteren Sergey Brin.

Hel konkret betyder ændringen, at Alphabet bliver en form for paraply for en række projekter, herunder Google.

Internetdelen vil nu blive adskilt fra de andre mere eksperimenterende initiativer, duoen har kastet sig ud i, som er langt fra hovedforretningen. De projekter tæller blandt andet førerløse biler og kontaktlinser, der kan måle blodsukkerniveauet hos folk.

Projekter, der åbenlyst er i en anden boldgade end søgemaskinen, og som ifølge analytikere har gjort forretningen svær at gennemskue.

Analytikere og investorer har længe efterspurgt mere præcise oplysninger om Googles indtægter og udgifter inden for de forskellige grene af forretningen.

Men ifølge nyhedsbureauet Reuters er der endnu tvivl om, hvor mange oplysninger Google vil frigive, og dermed hvor meget gennemsigtighed opdelingen af selskabet reelt vil føre med sig.

Larry Page bliver CEO I den nye virksomhed, mens Sergey Brin får titlen President.

Den tidligere CEO for det gamle Google, Eric Schmidt, fortsætter som bestyrelsesformand i Alphabet.

Den virksomhed, der fremover kommer til at hedde Google, får Sundar Pichai som CEO, han har indtil nu ledt udviklingen af søgeforretningen hos Google.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.