Google-søgninger tyder på planlagt forældredrab

Retssagen mod en 29-årig mand og en 16-årig pige kaster lys over et mystisk drab på pigens mor.

1. september 2015 13:00

Den 25. september sidste år bliver der foretaget to google-søgninger fra en computer, der tilhører en 29-årig iraker.

Der søges efter "hvad sker der, efter forældre er døde" og "forældremyndigheden statsforvaltningen".

13 dage efter dræbes en 40-årig kvinde brutalt i sin seng med mere end 20 knivstik fra en køkkenkniv. Tirsdag sidder kvindens datter og irakeren begge tiltalt for mordet ved Retten i Hjørring.

- Det var ikke mig, der søgte. Jeg kan knapt nok stave mit navn på dansk, siger den 29-årige i retten.

På computeren fandt politiet også videoer af massehenrettelser. Ifølge manden er det den 16-årige pige, der står bag. Hun havde nøgler til mandens lejlighed, fordi de var kærester - det havde de været i fire-seks måneder op til drabet.

Under den nu to dage lange retssag har den tiltalte pige siddet forstenet ved siden af sin forsvarsadvokat, Aksel Groth.

Pigen har ikke fortrukket en mine under afhøringen af hendes formodede ekskæreste. Selv når den tiltalte mand har beskyldt hende for drabet, er hendes ansigtsudtryk forblevet det samme - en tæt lukket mund og øjne, der flakker rundt i lokalet.

Irakerens DNA-spor er fundet i landejendommen i Kvissel, hvor den dræbte kvinde blev fundet. Ligeledes er morens spor fundet på en sok tilhørende den unge pige.

Manden, der står til udvisning, hvis han findes skyldig, har tidligt i sagen erkendt drabet to gange og blandt andet under et grundlovsforhør forklaret, hvordan han var som "en slave" for datteren, der guidede ham til at stikke moren.

Erkendelser var der ingen af under afhøringen på retssagens andendag. Her forklarede den 29-årige, at han havde hjulpet med at skaffe mordvåbnet - en køkkenkniv - af vejen, men ellers intet havde med det at gøre.

Den tidlige tilståelse var ifølge irakeren fremprovokeret af frygt for repressalier fra den tidligere leder af narkobanden Den Internationale Klub, Danny Abdalla, som pigen kender.

Begge tiltalte nægter sig skyldige. Pigen, der var 15 år på gerningstidspunktet, skal afhøres tirsdag eftermiddag. Dommen ventes 10. september.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...