Googles selvkørende bil i flere uheld - kører for pænt

Selvkørende bil følger altid færdselsloven. Og det giver problemer

Arkivfoto
USA 2. september 2015 12:18

USA: Googles selvkørende bil har besået en lang række tests, og alt virker tilsyneladende som det skal. Men da bilens robot er programmeret til at følge loven, opstår der problemer, når andre bilister kører på kanten med loven.

Det skriver New York Times.

Den helt store udfordring med Googles opfindelse er at justere bilen til en verden med mennesker, som ikke altid opfører sig efter bogen, vurderer Donald Norman, der er designchef og bilforsker ved University of California.

- Det egentlige problem er, at bilen er for sikker. Den bliver nødt til at lære at være tilstrækkelig aggressiv, og det kommer ofte an på bilkulturen, siger Donald Norman til New York Times.

Eksempelvis har Google-bilen for nylig været involveret i et uheld, da den skulle bremse for rødt. Den menneskelige chauffør i bilen bagved forventede, at den kunne nå over krydset sammen med Google-bilen, inden lyssignalet blev rødt, og det betød, at den karakteristiske, runde bil med ét blev en smule mindre rund.

- Bilen vil altid følge reglerne - helt til det punkt, hvor de menneskelige bilister undrer sig over, hvad pokker bilen har gang i, siger Tom Supple, der er ”sikkerhedschauffør” i Google.

Uheldet er det 16. i rækken af trafikuheld, som Googles bil har været involveret i. Selskabet selv understreger dog, at der hver gang har været tale om en menneskelig fejl.

/ritzau/FINANS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...