Gourmetmad på Muldbjergskolen

HJØRRING:Børnene i indskolingen på Muldbjergskolen har de sidste tre dage spist rigtig, rigtigt godt. Hvad med en velhængt bøf af højreb , fiskesuppe eller svampefarseret mørbrad? Lyder det ikke godt? Hele skolen har været i gang med emneuge om kost og motion. - Det skulle nu ikke være sved og gulerødder det hele, siger lærer Kjeld Andersen, som er leder af indskolingsteamet. Derfor allierede man sig med en slagter, en fiskehandler og en kok. Tirsdag var slagter Flemming Jensen, Mad med mere, Frilandsvej, på besøg på skolen. Han havde et velhængt oksehøjreb med, som børnehavebørnene fik lov at skære i. Onsdag besøgte fiskehandler Ibsen, Nørregade, børnene i 1. klasse og sammen fremstillede de den lækreste fiskesuppe til alle børnene i indskolingen. I går var kok Kim Møller Kjær, Hotel Phønix, kok for de mindste børn. Sammen med 40 børn fremtryllede han svinetournedoser med svampefyld til 150 børn. - Desuden lavede vi grillspyd med selleri og skorzonerødder glaseret med akaciehonning og timian. Dertil salater af grøntsager, børnene selv havde med, sammen med hjemmebagt ciabattabrød. Det var virkelig sjovt at arbejde med børnene, som var var meget interesserede. De ville næsten ikke ud i frikvarteret, fortæller Kim Møller Kjær. jb