Udland

Grækenland afleverer nyt reformforslag

Eurolandene har modtaget nye forslag fra Grækenland inden fristens udløb ved midnat, bekræfter talsmand.

Eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, har modtaget et nyt økonomisk reformforslag fra Grækenland, meddeler hans talsmand på Twitter.

Grækerne havde en frist indtil midnat til at aflevere et nyt udspil.

Der var ikke umiddelbart nogle oplysninger fra officielt hold - hverken den græske regering eller eurogruppen - om, hvad det græske forslag indeholder.

Landets kreditorer har krævet, at der bliver gennemført reformer inden for skat og pensioner. Den britiske tv-station BBC erfarer, at det nye græske forslag indeholder tiltag inden for disse to områder.

Den engelsksprogede græske avis Ekathimerini rapporterer, at der menes at være tale om foreslåede besparelser for 12 milliarder euro, mens andre medier taler om 13 milliarder.

Disse oplysninger er ikke bekræftet fra hverken den græske regering eller eurogruppen.

Grækenlands fremsendte forslag til nye reformer og nedskæringer er en forudsætning for fortsatte forhandlinger om et græsk låneprogram med de internationale kreditorer i EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF).

Nu vil det græske forslag blive nærstuderet af långiverne i ECB og IMF, inden det sendes videre til eurozonens finansministre, der mødes lørdag. Derpå skal det drøftes på søndagens topmøde, hvor alle 28 EU-lande deltager.

De forslag, Grækenland nu har sendt til Dijsselbloem og flere andre, regnes for at være landet sidste chance for at overbevise kreditorerne om at gå med på en ny låneaftale.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, lovede tidligere på dagen, at han ville fremlægge sine planer for reformer inden fristen ved midnat.

Reformerne skal få Grækenlands økonomi på ret køl og tilfredsstille de internationale långivere, der til gengæld skal yde lån til de trængte grækere.

Forslaget er også sendt til det græske parlament, der skal stemme om det fredag, skriver Ekathimerini.

Ved en folkeafstemning i søndags stemte et flertal på 61 procent af de græske vælgere nej til et tidligere forslag om nye nedskæringer, som var et krav fra kreditorerne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst