Udland

Grækenland består eksamen og får nye milliarder

Den Internationale Valutafond er tilfreds med den græske regeringens tiltag og frigiver 1,7 milliarder euro.

Grækenland består eksamen og får nye milliarder

Grækenland på ret kurs med hensyn til at få styr på sin økonomi, mener Den Internationale Valutafond (IMF), og derfor frigiver fonden nu yderligere 1,7 milliarder euro svarende til 12,7 milliarder kroner til den græske regering.

Det oplyser IMF efter at have afsluttet en gennemgang af den økonomiske situation i Grækenland.

Beløbet er en del af den hjælpepakke på 173 milliarder euro som IMF, EU og Den Europæiske Centralbank har stillet Grækenland i udsigt for at få styr på landets finanser igen. Långiverne har stillet skrappe krav om blandt andet nedskæringer i de offentlige budgetter

Tidligere fredag blev der fra frigivet 7,2 milliarder euro fra den Europæiske Finansielle Stabilitetsfacilitet til Grækenland. Pengene skal bruges til at styrke de nødlidende græske bankers kapitalgrundlag.

Fredag sagde lederen for eurogruppen, Jeroen Dijsselbloem, under et besøg i Athen, at hvis den græske regering fortsætter med at opfylde aftalerne med de internationale långiverne, kan det komme på tale at eftergive yderligere gæld til landet.

En fortsættelse af reformerne er "afgørende", sagde Dijsselbloem, der ser mulighed for, at Grækenland efter seks års recession snart igen vil opleve økonomisk fremgang.

- Vi ser de første tegn på, at økonomien er ved at vende og for økonomisk genopretning næste år, siger Dijsselbloem.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.