Grækenland: Långivere tvivler på gældsløfte

Grækenland får svært ved at opfylde målsætning om at nedbringe sin gældsbyrde til tiden. Det hævder tysk avis.

Grækenland: Långivere tvivler på gældsløfte

Grækenlands internationale långivere tvivler på, at regeringen i Athen kan opfylde sine økonomiske målsætninger. Tvivlen knytter sig især til målet om at nedbringe gældsbyrden. Det skriver den tyske finansavis Handelsblatt.

"Hidtil har kreditorerne arbejdet ud fra princippet om, at Grækenland i 2020 ville være i stand til at nedbringe sin gæld til et tåleligt niveau. Men det mål kan ikke længere opnås", skriver avisen, der citerer anonyme kilder tæt på den såkaldte trojka af långivere.

- Vilkårene, som den græske regering har accepteret for den anden redningspakke på 130 milliarder euro, er dermed forældet, konstaterer Handelsblatt.

Trojkaen - Den Internationale Valutafond (IMF), EU og Den Europæiske Centralbank (ECB) - har tidligere anslået, at Grækenlands gæld i 2020 kunne nå ned på et beløb svarende til 120,5 procent af landets bruttonationalprodukt fra forventet 161 procent i år.

Men det niveau kan kun nås, såfremt den græske regering er i stand til at skabe et overskud på statsbudgettet, fraregnet afdrag på gæld, på 4,5 procent i 2014. Og det sker tidligst i 2016, ifølge Handelsblatt.

Den græske regering har præsenteret sin nye spareplan for långiverne, men har samtidig bedt om mere tid til at indfri de krav, der er forbundet med krisepakken.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.