Udland

Grækenland lukker national tv-station for at spare penge

Det er et statskup, siger lederen for det største græske oppositionsparti om chokmeldingen.

Grækenland lukker national tv-station for at spare penge

Grækenlands konservative regering har taget det dramatiske skridt øjeblikkeligt at lukke for den statslige radio- og tv-kanal ERT med næsten 2700 ansatte. Beslutningen er taget for at spare penge.

Regeringen påstår, at staten vil spare millioner af euro til trods for, at ERT finansieres med en direkte månedlig betaling på 4,30 euro, der lægges oven i borgernes elektricitetsregning, skriver det britiske Sky News.

- ERT er et tilfælde med en ekstraordinær mangel på gennemsigtighed og utrolig ekstravagance. Det slutter nu, siger regeringens talsmand, Simos Kedikoglou.

- I en tid hvor det græske folk må leve med store afkald, er der ikke plads til forsinkelser, tøven eller tolerance over for hellige køer, fastslår han ifølge Sky News.

Han beskylder ERT for at være "et paradis for korruption og ødselhed" og driften af organisationen for at være "skandaløs".

Talsmanden lover, at så længe der er sort skærm hos ERT, slipper de græske husstande for at betale den månedlige licens via deres elregninger.

Kort efter meddelelsen bevægede tusindvis af mennesker sig mod ERT's hovedkvarter i det nordlige Athen for at udtrykke deres støtte til tv-stationen.

- Dette er et statskup, siger lederen for det venstreorienterede oppositionsparti Syriza, Alexis Tsipras, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Lukningen er den største massefyring af offentlig ansatte, efter at regeringen i april hastede en beslutning igennem parlamentet om at afskedige yderligere 14.000 statsansatte inden 2014.

Ifølge regeringens talsmand vil ERT genåbne senere under nye rammer og med væsentligt færre ansatte.

ERT-reporteren Eleni Chrona fik den svære opgave at informere om lukningen.

- Det er den sværeste opgave, jeg har haft i min 20 år lange karriere. Håbet er, at det ikke bliver den sidste, og at skærmene ikke går i sort i aften, siger hun til Sky News.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.