Udland

Grækenlands nye regering er taget i ed

Alexis Tsipras' ny venstrefløjsregering er indsat og skal tage hul på arbejdet med at få økonomien på fode.

Den græske premierminister Alexis Tsipras' nye venstrefløjsregering indtager onsdag deres respektive ministerier, efter de blev taget i ed onsdag morgen, rapporterer græsk tv.

Flere af de ministre, der skal arbejde på at få det kriseramte land på ret kurs igen, er gengangere fra den seneste regering.

Tsipras har beholdt de samme ministre, som var med til at forhandle den seneste hjælpepakke på plads. Det ses som et signal til kreditorerne om, at den kommende regering agter at leve op til de forpligtelser, der er knyttet til lånepakken.

Det vil fortsat være Euclid Tsakalotos, der står i spidsen for finansministeriet, mens George Houliarakis - den økonomiske ekspert, der ledte de vanskelige forhandlinger med EU og Den Internationale Valutafond (IMF) om en lånepakke, er udnævnt til juniorfinansminister.

Den kommende regering har imidlertid flere hovedpiner. Ikke alene skal den gennemføre omfattende reformer på skatte- og pensionsområdet, den skal også håndtere den massive flygtningekrise, som Grækenland oplever i særlig høj grad.

Efter syv måneder som græsk regeringsleder måtte Tsipras i august kaste håndklædet i ringen og udskrive valg, da adskillige medlemmer af hans eget parti gjorde oprør mod de skrappe sparekrav fra EU og IMF.

Ved søndagens valg fik Tsipras' venstrefløjsparti, Syriza, over 35 procent af stemmerne og har - som før - dannet regering sammen med det mindre højrefløjsparti Uafhængige Grækere.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst