Grækenlands Samaras vil fjerne upopulære skatter

Der er vækst i det tredje kvartal i Grækenland, og premierministeren er klar til at drosle ned for sparetiltag

Udland 6. september 2014 15:59 - Opdateret 6. september 2014 16:00

Grækenlands premierminister, Antonis Samaras, siger lørdag, at der vil blive skåret ned i de upopulære skatter, der blev indført, da euro-landets gældskrise var på sit højeste.

Det sker i et forsøg på at vise, at sparetiderne efter fire år omsider nærmer sig en afslutning.

Den græske premierminister, hvis konservative parti har tabt terræn til det radikale venstreorienterede parti Syriza i meningsmålingerne, kom ind på det i sin årlige tale om landets økonomiske situation.

Han annoncerer, at skatten på forbrug af fyringsolie bliver reduceret med 30 procent, og at en såkaldt solidaritets-skat også vil blive beskåret.

- Dette er året, hvor Grækenland starter med at stå på egne ben. Det er stadig et ramt land, ja, men det står, konstaterer Samaras.

- Det er stadig såret, ja. Men sårene er ved at hele, og landet har blikket rettet mod fremtiden, siger premierministeren videre.

Samaras er opmuntret på grund af investorernes tillid og tegn på økonomisk stabilisering, og han ønsker at kickstarte væksten og bevare den politiske stabilitet i landet, der er skrøbelig.

Græske embedsmænd bragte skattelettelserne på banen i Paris i denne uge under et møde med långiverne, men der har ikke været nogen bekræftelse af, om långiverne har accepteret pakken.

Samaras siger, at de sidste detaljer om skattelettelserne bliver præsenteret i finanslovsforslaget, der offentliggøres til oktober.

Han siger, at topskatten bliver skåret ned til 32 procent fra 42 procent, og at selskabsskatten bliver nedsat til 15 procent fra 26 procent.

En dybt upopulær ejendomsskat bliver også beskåret, siger han videre.

Regeringen bekræftede lørdag, at Grækenland viser vækst i det tredje kvartal, hvilket er første gang siden starten på 2008, hvor en recession ramte landet hårdt.

Krisen i Grækenland har efterladt hver fjerde græker uden job.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...