Udland

Grækere demonstrerer mod nedskæringer

Tusinder af grækere demonstrerer i Thessaloniki mod nye offentlige nedskæringer.

Grækere demonstrerer mod nedskæringer

Adskillige tusinder grækere demonstrerer i havnebyen Thessaloniki mod nye offentlige nedskæringer, som regeringen i Athen er på vej med for at sikre et nyt stort lån fra udenlandske kreditorer.

Demonstrationen finder sted uden for en international handelsmesse, som den græske premierminister, Antonis Samaras, åbnede tidligere på året i den nordgræske by.

Flere end 3000 politibetjente er udkommanderet for at holde demonstranterne, der er organiseret af flere fagforeninger i fællesskab, på afstand af messen.

Antonis Samaras sagde i en kort tale, at de nye nedskæringer er pinefulde og uretfærdige, men nødvendige for at genskabe Grækenlands troværdighed internationalt og sikre lån, som skal forhindre, at Grækenland går statsbankerot.

Han kom med erklæringen samtidig med, at politibetjente og militærfolk også demonstrerer i Thessaloniki. De rammes også rammes af de nye nedskæringer i form af lønnedgang og mindre pensioner.

Embedsmænd fra Den Europæiske Centralbank, ECB, EU-Kommissionen og Den Internationale Valutafond, IMF, er i Grækenland for at gennemgå den seneste nedskæringspakke og vurdere, om den opfylder de betingelser, de har stillet for at Grækenland kan få udbetalt en lån på 90 milliarder kroner.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.