EMNER

Grækerne slår sensationelt Rusland ud

Grækenland er overraskende videre til kvartfinalen ved EM i fodbold, efter de vinder 1-0 over Rusland

Veteranen Giorgos Karagounis blev matchvinder for Grækenland. Foto: Scanpix

Veteranen Giorgos Karagounis blev matchvinder for Grækenland. Foto: Scanpix

Russerne lignede sikre kvartfinalister ved EM i fodbold efter en fremragende start på turneringen, men lørdag aften skete det utrolige, da Grækenland med en sensationel 1-0-sejr sendte stormagten hjem og snuppede en plads i kvartfinalen.
Den helt store helt blev Giorgos Karagounis. Han blev matchvinder for Grækenland kort før pausen. Grækenland slutter som nummer to i gruppe A efter tjekkerne, der lørdag vandt 1-0 over Polen.
Russerne pressede massivt på i anden halvleg, men det lykkedes ikke at få bolden over stregen, og dermed er Rusland overraskende færdige ved EM.
Tjekkiet møder som gruppevinder nummer to fra Danmarks gruppe B. Mens Grækenland, som nummer to i gruppe A, møder gruppevinderen fra gruppe B.
De græske EM-vindere fra 2004 fik en jævn start på årets slutrunde, da de spillede 1-1 med Polen i åbningskampen.
Den anden kamp endte med et nederlag på 1-2, og således stod holdet med kniven for struben og bare et point før den afgørende kamp.
Derfor gik grækerne ind til lørdagens kamp mod russerne med vished om, at kun en sejr kunne bringe dem videre, og holdet indledte kampen i højt tempo, som afstedkom flere chancer.
Efter et kvarters spil faldt tempoet, og russerne satte sig stille og roligt på begivenhederne.
Men i de allersidste sekunder af første halvlegs overtid kiksede Ruslands forsvar totalt, da Grækenland fik et ganske ufarligt indkast midt på banen. Bolden havnede hos anfører Giorgos Karagounis, og han svigtede ikke.
Den 35-årige veteran, som var med til at vinde EM i 2004, rykkede direkte mod mål, og knaldede bolden under den russiske målmand Vyacheslav Malafeev til græsk føring på 1-0.
Samme Karagounis blev snydt for et straffespark efter en times spil, da han blev fældet i feltet, men dommeren flåede i stedet et gult kort frem og løb frem til grækeren, som ikke kunne tro sine egne øjne og slog korsets tegn for sit bryst tre gange i træk.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.