Grækerne spiller fallit i tysk stormløb

Tyskland vandt kvartfinalen 4-2 over Grækenland og var lige så overlegne, som ventet.

Grækerne spiller fallit i tysk stormløb

Fuldstændig som ventet er favoritterne Tyskland klar til semifinalen ved EM i fodbold, og 4-2-sejren i kvartfinalen over Grækenland fredag aften gør kun forventningerne til det tyske hold større.

Der var tale om klasseforskel i arenaen i Gdansk, og da først tyskerne i anden halvleg fik skudt hul i den græske defensiv, var det endegyldigt slut med den ellers imponerende forsvarsvilje, der har båret grækerne langt i denne turnering.

Efter fire sejre i fire kampe vil Tyskland nu også have favoritværdigheden i semifinalen, uanset om modstanderen bliver England eller Frankrig. For ikke blot vandt tyskerne suverænt, de havde også råd til at give et tiltrængt hvil til flere stamspillere.

Holdet stødte faktisk kun på problemer, da grækerne ud af intet pludselig fik udlignet til 1-1 i begyndelsen af anden halvleg. Salpingidis spurtede sig fri i højresiden og centrede til Georgios Samaras, som sørgede for en højst overraskende scoring.

Det mål skabte midlertidigt mægtig stemning i den store koloni af græske tilhængere, der vel knapt havde troet på, at en udligning overhovedet var en realistisk mulighed.

For første halvleg havde nemlig været nøjagtigt så gennemført ensidig, som neutrale tilskuere på forhånd frygtede.

Selv om den tyske landstræner, Joachim Löw, valgte at give Lukas Podolski, Mario Gómez og Thomas Müller en pause på bænken, var der ikke iøjnefaldende problemer med rytmen i germanernes angrebsspil.

Alle tre nye folk, Marco Reus, André Schürrle og Miroslav Klose, havde gode chancer før pausen, og det eneste der var en smule overraskende ved det tyske føringsmål var, at det blev scoret af venstreforsvareren Philipp Lahm med et brækkende skud.

Det kunne være blevet til meget mere, men tyskerne var - ligesom mod danskerne i søndags - i perioder tilfredse med blot at spille bolden rundt og lade grækerne jage den.

Da grækerne havde tilladt sig den frækhed at udligne, var det imidlertid slut med barmhjertigheden. Khedira tordnede 2-1-målet ind, Klose gjorde det til 3-1, inden Marco Reus stod for 4-1-scoringen med et kvarter tilbage.

At Salpingidis i slutfasen fik lov at reducere på straffespark, betød ingenting.

/ritzau/