Grænsebutikker går til modangreb: Billigere øl og vand

Flere butikker syd for grænsen står klar til at sænke priserne, hvis regeringen lemper afgifter på øl og vand.

Grænsebutikker går til modangreb: Billigere øl og vand

Hvis øl og sodavand bliver billigere i Danmark, bliver de nok også billigere i grænsebutikkerne. Sådan lyder det fra koncernen Fleggaard, der ejer flere af de store butikker syd for grænsen.

Dermed er grænsebutikkerne klar til at modarbejde en central del af den vækstplan, som finansminister Bjarne Corydon (S) forsøger at få i stand med Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative.

Forslaget om at lempe afgifterne på øl og sodavand er et af de borgerlige partiers hovedkrav for at indgå en aftale.

Det vil ifølge VK og DF få færre danskere til at rydde bagagerummet og køre til Tyskland for at fylde bilen op med varer, der ligner de danske - bare billigere.

Men hvis forslaget vedtages, er administrerende direktør for Fleggaards detaildivision, Mike Simonsen, klar til at reagere:

- Det er klart, at vi ikke bare sidder og ser til uden at reagere på det. Sænker man priserne i Danmark, må vi jo beslutte, om vi ikke bare sænker dem tilsvarende hernede. Og så er det jo en rigtig tabersag for Danmark, siger han til Ritzau.

- Det er jo helt normalt at reagere på den konkurrence, man møder. Derfor vil forslaget ikke have nogen som helst effekt i forhold til at stoppe grænsehandlen, tilføjer direktøren.

Han vil dog ikke bekræfte, at der ligger en plan klar, hvis afgifterne lempes og priserne på øl og sodavand falder i Danmark:

- Det er svært at sige, hvad vi har tænkt os. For vi tror stadig ikke på, at man i Danmark er så fjollet, at man sænker afgifterne.

Mike Simonsen understreger, at han som direktør i detaildivisionen, der har med grænsehandel at gøre, køber stort set alle øl og vand fra Danmark:

- De produkter, grænsebutikkerne ifølge forslaget skal sælge mindre af, er altså nogle, der bliver købt og produceret i Danmark. Vi køber jo typisk ved Carlsberg, Tuborg, Unibrew, Albani - alle sammen fra Danmark.

- Så hvis mit øl- og vandsalg falder, er der færre, der skal producere det i Danmark. Transportbranchen får heller ikke så meget at køre herned med. Så man er i virkeligheden i gang med at afskaffe arbejdspladser i Danmark, siger direktøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.