Grænser for lyset over Skagen ...

Museet får nej til solceller på taget af den gamle museumsbygning

Lyset over Skagen. Skagen Museum får ikke lov til at sætte solceller på den gamle museumsbygning. Kun på den nye tilbygning til museet i Østerby. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Lyset over Skagen. Skagen Museum får ikke lov til at sætte solceller på den gamle museumsbygning. Kun på den nye tilbygning til museet i Østerby. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Der er noget særligt med lyset over Skagen.

Det ved de noget om på Skagen Museum, men det betyder ikke, at museet får lov til at sætte solceller på taget af den gamle Ulrik Plesner-bygning, der huser de mange berømte skagensmalerier.

Museet har søgt om tilladelse til at sætte solceller, både på den nye tilbygning og på taget af sydvendte tilbygning på den eksisterende og bevaringsværdige bygning, hvor taghældningen mod vest er beklædt med tagpap.

For kontroversielt

Det siger kommunens plan- og miljøudvalg nej til.

- Det ville være meget kontroversielt. Vi siger nej til mange ansøgninger om solceller på de gamle, flotte huse i Skagen, og sagde vi ja til museet, ville det få præcedens for mange andre ansøgninger, siger udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S).

Naboer og andre borgere har da også gjort indsigelse mod planerne, de fleste med den begrundelse, at det ikke passer ind i miljøet i Skagen, især ikke i Østerby - og at solcellerne formentlig vil give gener i form af kraftige reflekser og lysrefleksioner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.