Græsekspert udgiver bog

Flemming Andreasen fra Øland udgiver den første danske fagbog om bæredygtig greenkeeping.

Flemming Andreasen fra Øland udgiver i næste uge en håndbog om bæredygtig græspleje af golfbanerne, hvordan banerne i dag kan etableres og vedligeholdes næsten uden brug af pesticider og med en nedsat forbrug af vand og gødning.

Flemming Andreasen fra Øland udgiver i næste uge en håndbog om bæredygtig græspleje af golfbanerne, hvordan banerne i dag kan etableres og vedligeholdes næsten uden brug af pesticider og med en nedsat forbrug af vand og gødning.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De sidste 15 år har dansk greenkeeping udviklet sig fra at være et fag uden uddannelse til at være et fag med stor anerkendelse. Flemming Andreasen fra Øland har været med hele vejen og har sin andel i det flotte resultat. Torsdag udgiver han bogen "Greenkeepeerens AB-Z - bæredygtig greenkeeping". Det sker ved en reception hos Agri College Aalborg, hvor han er gæstelærer. Alle landets golfklubber og greenkeepere er inviteret. - Jeg har arbejdet med bogen i mange år. Målet har været at give greenkeepere, danske såvel som udenlandske, redskaber til at definere og beskrive arbejdet på golfbanen ud fra bæredygtige principper. Den skal gerne være med til at udbygge samarbejdet mellem greenkeeperne, baneudvalgene og golfklubbernes bestyrelser, forklarer Flemming Andreasen. - Samtidig skal bogen være med til at fremhæve betydningen af arbejdet på banen for at imødekomme de miljømæssige krav. De direktiver og restriktioner, der er pålagt golfklubberne, betyder, at plejen kan blive næsten uden anvendelse af pesticider samt med et nedsat forbrug af vand og gødning. Flemming Andresen er uddannet anlægsgartner og gartnertekniker. Interessen for golfbanenichen opstod i 1992, da han var ansat hos Rasmussen & Schiøtz Anlæg A/S. - Firmaet ville ind på markedet med anlæg af golfbaner. De tilbød at etablere en indspilsgreen for Furesø Golf Klub med et nyudviklet vækstmateriale. Interessen for golfbaner var vakt, og i 1994 flyttede familien til Nordjylland, hvor han begyndte at undervise i greenkeeping på AMU Sandmosenskolen. Han var med til at sammensætte den første uddannelse i faget, der i 1997 blev anerkendt af både Dansk Golf Union og Danish Greenkeeper Association og senere af det Faglige Fællesudvalg for Jordbrug. - Samtidig var jeg initiativtager til etablering af Øland Golfklub, hvor jeg har designet og bygget de første ni huller, fortæller Flemming Andreasen. Siden har han være chefgreenkeeper i Holstebro, Breinholdtgaard, Vejle og senest i Dronninglund med en afstikker som banekonsulent i syv måneder hos Dansk Golf Union.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.