Græsk EM-helt: Sejren er magisk

Giorgos Karagounis blev matchvinder, da Grækenland overraskende spillede sig i kvartfinalen ved EM i fodbold.

Græsk EM-helt: Sejren er magisk

Det græske fodboldlandshold gav lørdag aften befolkningen i det kriseramte hjemland en grund til at smile, da holdet overraskende sikrede sig en plads i kvartfinalen ved EM i fodbold.

Grækenland besejrede overraskende Rusland efter et mål af anfører Giorgos Karagounis i slutningen af første halvleg. EM-helten håber, at den sensationelle sejr kan sprede glæde i hjemlandet, som er ramt af dyb økonomisk krise.

- Øjeblikket er magisk for os. Denne aften er meget vigtig for Grækenland og for alle grækere verden over.

- Jeg tror, at den her sejr får dem til at smile. Vi er glade for at kunne gøre det her for Grækenland, siger Karagounis.

Den 35-årige landsholdsveteran, som også var med til at vinde EM i 2004, må dog se kvartfinalen fra bænken, da han har karantæne efter endnu et gult kort i lørdagens kamp i gruppe A.

Russerne lignede inden kampen sikre kvartfinalister efter en fremragende start på turneringen, hvorimod grækerne var kommet sløjt i gang.

Efter 1-1 mod Polen i åbningskampen og et nederlag på 1-2 mod Tjekkiet skulle grækerne derfor vinde over russerne for at spille sig videre.

Grækenland slutter som nummer to i gruppe A efter tjekkerne, der lørdag vandt 1-0 over EM-værterne fra Polen.

Den polske landstræner meddelte umiddelbart efter landets EM-exit, at han ikke forlænger sin kontrakt, som udløber efter slutrunden.

Tjekkiet møder som gruppevinder nummer to fra Danmarks gruppe B. Mens Grækenland, som nummer to i gruppe A, møder gruppevinderen fra gruppe B.

/ritzau/Reuters/AFP