Udland

Græsk exit kan svække tysk kreditkarakter

Trækker Grækenland sig fra eurozonen kan det svække kreditværdigheden i andre lande, advarer Moody's.

Græsk exit kan svække tysk kreditkarakter

Tysklands pletfri kreditværdighed kan blive tilsmudset, såfremt Grækenland trækker sig ud af eurozonen. Det samme gælder for de andre lande i møntunionen, advarer kreditvurderingsfirmaet Moody's.

Moody's advarer desuden om, at hjælp fra andre EU-lande til de nødlidende spanske banket kan udløse en nedjustering af Spaniens kreditvurdering.

For to dage siden sænkede Fitch, et andet af de tre store kreditvurderingsinstitutter, sin vurdering af Spanien med hele tre trin.

- En græsk udtræden fra euroen vil føre til betydelige økonomiske tab for investorer i græske værdipapirer. Både direkte i form af forringelsen af værdipapirerne, men også indirekte som følge af en forventet makroøkonomisk forværring, skriver Moody's.

Aktuelt har seks eurolande den højest opnåelige kreditvurdering hos Moody's, men det vil et græsk farvel til euroen ændre på.

- Skulle Grækenland forlade euroen, en mulig trussel mod euroens fortsatte eksistens, så vil vi tage alle kreditvurderinger for eurozonen op til fornyet overvejelse. Og det omfatter også landene med en AAA-vurdering, skriver Moody's.

De seks lande med topkarakterer er Tyskland, Frankrig, Østrig, Finland, Holland og Luxembourg.

Fredag gik der rygter om, at eurozonen vil komme Spanien til undsætning i form af økonomisk hjælp til landets banker. Sker det, vil Moody's sandsynligvis sænke kreditvurderingen af Spanien.

Ifølge diplomater tales der om en redningspakke på 40 milliarder euro til bankerne i Spanien. Måske bliver den allerede annonceret lørdag, ifølge rygterne.

Moody's har tilføjet "negative udsigter" til Spanien aktuelle kreditkarakter på A3. Det indikerer en nedjustering af karakteren, såfremt den økonomiske situation i landet forværres.

/ritzau/AFP