Udland

Græsk finansminister kørt på hospitalet

Talknuseren fra bankverdenen, som skal ordne Grækenlands plagede finanser, er blevet indlagt på sygehuset.

Græsk finansminister kørt på hospitalet

Grækenlands nye finansminister, Vassilis Rapanos, er fredag blevet hastet til hospitalet på grund af et ildebefindende.

65-årige Rapanos klagede over blandt andet kvalme, svimmelhed, og stærke smerter i maven, før han blev bragt til sygehuset.

Allerede fredag morgen blev han tjekket af læger efter en hård nat, men vendte tilbage til arbejde. Men senere på dagen fik han det atter skidt og blev bragt tilbage til hospitalet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vassilis Rapanos blev indlagt i dag på grund af stærke smerter i maveregionen, svimmelhed, kvalme, svedeture og svækkelse. Hans tilstand er stabiliseret, lyder det i en officiel meddelelse fra Hygeia Hospital i Athen.

Rapanos er bestyrelsesformand for Grækenlands største private bank, National Bank of Greece. Han er tidligere økonomiprofessor og var økonomiminister tilbage i 2001, da Grækenland kom med i euroen.

Han har fået en nøglepost i den nye græske regering og skulle officielt indsværges som ny finansminister fredag.

Ifølge nyhedsbureauet dpa skal han nu i stedet formentligt blive på hospitalet hen over weekenden.

Nyheden om sygemeldingen kommer dagen efter, at Grækenlands premierminister, Antonis Samaras, meldte sig klar med sin nye regering, der skal forsøge at redde den hårdt plagede græske økonomi, som tynges af bundløs gæld.

Det er en koalitionsregering bestående af Samaras' eget konservative Nyt Demokrati, socialisterne i Pasok og det venstreorienterede Demokratisk Venstre.

Regeringen består af en række teknokrater, men de fleste af de tunge ministerposter er ellers besat af konservative ministre.

Dimitris Avramopoulos, tidligere borgmester i Athen, er udenrigsminister, mens Panos Panagiotopoulos, tidligere arbejdsminister, nu er forsvarsminister.

Kilder blandt partierne i den nye regering har sagt, at regeringsgrundlaget blandt andet taler om, at regeringen vil forsøge at få EU og IMF til at tø op på de skrappe reformkrav, der er fulgt med de omfattende kriselån til Grækenland.

/ritzau/Reuters