Græsk lammekølle a la Athena

Lammekølle med ovnbagte kartoffelbåde og salat

Det skal du bruge (4-6 pers.) Lammekølle med nøgleben 3 fed hvidløg Citronsaft af en hel citron Ca 1 spsk tørret timian Salt og peber Ca. 2 dl vand 1/2 terning grøntsagsbouillon Sådan gør du Del hvidløgene i kvarte, stik huller i lammekøllen og put hvidløgene deri. Gnid citronsaft ind i lammekøllen. Drys timian, salt og peber over. Lægges i en bradepande med vand og grøntsagsbouillon. I ovn i cirka. 2,5 til 3 timer ved 160 grader, vendes og overhældes med stegevæden et par gange. Tjekkes løbende om der evt. skal ekstra vand til. Skal skæres langs benet, så der bliver to stk. regulært kød, man kan skære i pæne skiver. Serveres med skyen som sovs og kartofler: Kartofler 1,5 kilo bage kartofler 1 fed hvidløg saft af 1/2 citron 1 spk tørret oregano Salt og peber 1/2 dl oliven olie 1 klat smør Vand Kartoflerne skæres i både og blandes med de øvrige ingredienser i en bradepande. Vand tilsættes til der er cirka en centimeter. Sættes i ovn ved 160 grader i cirka to timer, vendes og tjekkes cirka hvert 20 minut. Evt. tilsættes der mere vand. Skal både koge og stege, så vandet er en balance. Kartoflerne må ikke være tørre og heller ikke svømme. Salat 400 g tomater 1/2 agurk 1 rødløg 150 g feta (ægte feta) 1 grøn peberfrugt Oliven efter smag Olivenolie Et drys tørret oregano Salt Det hele blandes.

Forsiden