Udland

Græsk partikilde: Regering dannes i morgen

Grækenlands konservative parti forventer at have en koalitionsregering på plads tirsdag, siger partikilde.

Græsk partikilde: Regering dannes i morgen

De græske partier, der bakker op om landets omstridte låneaftale, vil tirsdag nå til enighed om at danne en koalitionsregering.

Det siger en fremtrædende kilde i det konservative parti Nyt Demokrati til nyhedsbureauet Reuters dagen efter det græske parlamentsvalg.

- Vi får en aftale i hus i morgen, vi danner en regering, siger den unavngivne kilde, efter at partileder Antonis Samaras mandag mødtes med ledere fra nogle af de andre partier.

Nyt Demokrati blev valgets store vinder med 129 mandater i parlamentet i Athen.

Kilden siger, at socialistpartiet Pasok, der høstede 33 mandater ved søndagens valg, indgår i regeringen.

- De vil deltage mere aktivt, mere end symbolsk, og for en længere periode, siger kilden.

Tidligere havde Pasoks leder, Evangelos Venizelos, ellers fastholdt, at den kommende regering også skal inkludere andre venstrefløjspartier.

Nyt Demokrati håber på, at det ligeledes kan få det lille, moderate venstrefløjsparti Demokratisk Venstre med om bord.

Demokratisk Venstres partileder, Fotis Kouvelis, siger at han er klar til at bakke op om Samaras, afhængigt af "indholdet af det, der bliver enighed om".

Nyt Demokrati og Pasok støtter begge gældsaftalen med EU og Den Internationale Valutafond (IMF), men har sagt, at de vil søge at genforhandle betingelserne for den seneste hjælpepakke til Grækenland på 130 milliarder euro.

Samaras siger, at Grækenland vil opfylde sine forpligtelser i aftalen, men at det vil være nødvendigt at bløde den lidt op.

- Vi bliver nødt til at foretage nogle nødvendige ændringer i låneaftalen for at fritage folk for den lammende arbejdsløshed og de store prøvelser, siger den konservative leder.

Nyt Demokrati og Pasok har med deres 162 fælles mandater flertal i det nyvalgte parlament, hvor der er i alt 300 pladser.

Demokratisk Venstre fik 17 mandater ved søndagens valg.

/ritzau/Reuters