Udland

Græsk regering er enig om spareplan

Efter ugers forhandlinger er den græske regering blevet enige om endnu en spareplan for at tækkes långivere.

Græsk regering er enig om spareplan

Den græske regeringskoalition er onsdag nået til enighed om endnu en spareplan, der skal bane vej for nye lån fra andre eurolande og IMF, Den Internationale Valutafond.

Spareplanen indebærer besparelser på de offentlige budgetter på 11,5 milliarder euro svarende til 86 milliarder kroner.

Besparelserne er ifølge græske ministre nok til, at Grækenland kan få udbetalt endnu et lån fra udenlandske långivere. Lån som er helt nødvendigt, hvis landet skal undgå at gå statsbankerot.

- Premierminister Antonis Samars' forslag er accepteret af alle politiske ledere, siger finansminister Yannis Stournaras efter et tre timer langt møde onsdag.

Den tidligere finansminister og leder for Socialistpartiet, Evangelos Venizelos, siger, at Grækenland må og skal have mere tid til at opfylde de krav, som långiverne har stillet for at yde nye lån.

Han tilføjer dog, at han ikke har fremført sin forespørgsel lige nu af hensyn til "landets interesser".

De græske partiledere, der indgår i den konservative ledet regeringskoalition, har forhandlet i flere uger om den seneste spareplan. Især socialistlederen Venizolos har ønsket, at spareplanerne skal gennemføres over længere tid, helst fire år, og ikke i løbet af 2013 og 2014.

Antonis Samaras siger, at Grækenland ikke har noget valg end at acceptere långivernes krav, og så forhandle betingelserne senere.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.