Græskarkonens stærke suppe

Græskarkonen Inger Kjædegaard anbefaler hokkaido græskar, fordi de kan købes i eks. brugsen. Men mange sorter kan bruges til suppe. Hun serverer suppen serveres i et udhulet orange græskar. Opskriften er til otte personer. 4 mellemstore løg skåret i tern 2 fintsnittede porrer 1 kg. græskarkød skåret i tern. 1 rød chili skåret i tynde skiver 50 gram smør 2 spsk. olie 1 1/2 l hønsekødssuppe salt og peber 2 dl. letmælk Smør og olie varmes godt i en gryde. Porrer, græskartern og chili svitses let heri uden at brune og hønsekødssuppen tilsættes. Skal simre i en halv times tid ved svag varme, hvorpå suppen blendes med stavblender, letmælken tilsættes og suppen smages til med salt og peber. Suppen varmes godt igennem og serveres i det udhulede græskar.