Udland

Græske partier nærmer sig regeringsløsning

Det er et spørgsmål om "timer, dage", inden en græsk regeringsaftale er på plads, siger partileder.

Græske partier nærmer sig regeringsløsning

Mens hele verden ser på, er tre græske partier sent tirsdag eftermiddag stadig i gang med at forhandle om et regeringssamarbejde, der kan trække Grækenland ud af den katastrofale økonomiske krise.

Den konservative forhandlingsleder, Antonis Samaras, fra partiet Nyt Demokrati har i et døgn forhandlet med den socialistiske Pasok-leder, Evangelos Venizelos, og formanden for det lille venstreorienterede parti Demokratisk Venstre, Fotis Kouvelis.

De tre partier siger, at de nærmer sig en løsning, rapporterer græske medier.

Venizelos sagde allerede mandag, at han håber på en koalitionsaftale tirsdag aften.

Kouvelis har tidligere på dagen haft et møde med Venizelos og forklarer, det er et spørgsmål om "timer, dage", inden en aftale er på plads.

Ifølge avisen Kathimerini arbejder Samaras med en ministerliste, der omfatter folk uden for parlamentet og partierne.

Der kom først på dagen en kurre på tråden, da flere medlemmer af Demokratisk Venstre antydede, at det ikke er sikkert, at Samaras skal være ny premierminister.

Det blev straks modgået af talsmænd for Nyt Demokrati, som sagde, at som det største parti er Samaras det naturlige førstevalg til posten.

Det er ikke småting, der er på bordet.

Det første, en ny regering skal forholde sig til, er at finde nye besparelser på 11 milliarder euro (82 milliarder kroner) til gengæld for de lån fra EU og Den Internationale Valutafond, der holder den syge græske økonomi i respiratoren.

Nyt Demokrati og Pasok støtter begge gældsaftalen med EU og Den Internationale Valutafond (IMF), men har sagt, at de vil søge at genforhandle betingelserne for den seneste hjælpepakke til Grækenland på 130 milliarder euro.

/ritzau/