Graffitimaler skal betale erstatning

Ung graffitimaler skal betale mange tusinde kroner for skader på grund af sit hærværk

Charlotte Bøje
Den 21-årige skrev ofte på steder, hvor der i forvejen var malet graffiti, og dermed skulle han ikke betale for afrensning af al graffitien. Arkivfoto: Bente Poder
Hjørring 2. september 2015 17:56 - Opdateret 2. september 2015 19:46

HJØRRING: Godt og vel 42.200 kroner skal en 21-årig mand fra Hjørring samlet betale i erstatning for de ødelæggelser hans graffiti-tags har kostet. Sammen med en anden ung graffitimaler fra Hjørring blev han afsløret på baggrund af overvågningsbilleder, som viste de to graffitimalere i aktion i Hjørrings midtby.

Den graffiti, som den 21-årige lavede var en slags ”underskrift” - et såkaldt tag - som den 21-årige havde sat på husmure, betonpiller, teknikskabe og togvogne rundt om i Hjørring. Hans tags var ofte ”DPER” og ”USES”.

Ikke alene om det

Den 21-årige var tiltalt for at have lavet graffiti 61 forskellige steder i Hjørring over en periode på et par år. De skadelidte havde samlet meldt tilbage til politiet, at de har haft udgifter for knap 98.000 kroner på grund af graffitien.

Retten i Hjørring vurderede, at den samlede erstatning kun blev halvt så stor. Blandt andet fordi den 21-årige ofte havde skrevet steder, hvor der i forvejen var graffiti, og dermed skulle han ikke alene stå for at betale erstatning.

Betinget dom

Det samme var tilfældet for den anden graffitimaler, en 18-årig gymnasiedreng fra Hjørring, som i marts blev idømt fire måneders betinget fængsel for i alt 48 forhold om hærværk i form af tags. Han blev desuden dømt til at betale 150.000 kroner i erstatning.

Retten i Hjørring tog i begyndelsen af juli hul på sagen mod den 21-årige, men dommeren vurderede, at der skulle laves en personundersøgelse af den unge hjørringenser med henblik på strafudmålingen, og dermed blev sagen udsat til onsdag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...