Danmark

Grand prix-finaleplads bliver svær mission for Danmark

Danmark er langt fra garanteret en finaleplads, når semifinalen ved Eurovision afholdes tirsdag.

Anti Social Media på scenen i Wien, mandag under prøverne til Eurovision Song Contest. Foto: Mogens Flindt/POLFOTO

Anti Social Media på scenen i Wien, mandag under prøverne til Eurovision Song Contest. Foto: Mogens Flindt/POLFOTO

Flere bookmakere har dømt Danmark ude af Eurovision, allerede før festen egentlig er begyndt.

Hvis de får ret, kommer Anti Social Media nemlig ikke videre fra deres semifinale, som afholdes tirsdag aften i Wien i Østrig.

Mens flere danske fans er rejst til Wien for at heppe på drengebandet og sangen "The Way You Are", er resten af Europa knap så begejstrede for det danske vinderbud.

Det har DR's melodi grand prix-kommentator, Ole Tøpholm, en forklaring på.

- Opstillingen med et band på scenen, synes mange, er kedeligt fjernsyn. Der skal ligesom ske noget mere, for det bliver for anonymt.

- Sidste gang, der var et band, der vandt Eurovision, var - hvis man ikke tæller finske Lordi med, for de var mere en gimmick - da britiske Katrina and the Waves vandt i 1997, forklarer Ole Tøpholm.

- De skal virkelig kæmpe for at komme i finalen, og det er den ubetinget sværeste opgave, Danmark nogensinde har været på i Eurovision, siger han.

Eksperten krydser dog fingre for, at Danmark vil stryge igennem semifinalen. Sidste gang, finalen i Eurovision blev afholdt uden dansk deltagelse, var tilbage i 2007, hvor Peter "DQ" Andersen og sangen "DramaQueen" blev skrottet af de europæiske tv-seere.

- Selvom Danmark er dybt undertippet, så håber jeg jo til det sidste, at vi klarer den. Det er jo ikke fordi, folk siger noget dårligt om det danske bidrag, de har bare ikke rigtigt bemærket det, siger Ole Tøpholm.

I tirsdagens semifinale, hvor Danmark deltager, er hverken Sverige, Norge eller Island med, og det betyder, at de lande, vi normalt får høje point fra, ikke må stemme på os.

Ifølge Ole Tøpholm skal danskerne derfor sætte deres lid til landenes fagjuryer, der allerede mandag aften uddelte deres point, da semifinaledeltagerne spillede jury-prøve for fulde huse i Wiener Stadthalle.

- Anti Social Media vandt det danske melodi grand prix i Aalborg på grund af fagjuryens point, og jeg tror også, at det er de europæiske fagjuryers stemmer, der bliver afgørende for, om de kommer videre til finalen, siger han.

Drengene i Anti Social Media er dog ikke så påvirkede af de dystre udsigter.

- Vi håber jo rigtig meget på at gå videre, og vi vil selvfølgelig blive skuffede, hvis vi ikke gør, siger Philip Ørting Thornhill, der er forsanger i bandet, der prøver at fokusere på at få en god oplevelse, når de tirsdag aften går på scenen foran hele Europa.

- Vi prøver at sætte så meget pris på det, som vi overhovedet kan. Det hjælper, at man tænker på det som en stor mulighed. Vi skal bare have det sjovt. Og hvis folk har det lidt bedre, når de har hørt vores sang, så har vi nået vores mål, siger trommeslager Emil Vissing.

Semifinalen vises på DR1 klokken 21.00 tirsdag aften.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.