Grand prix-generalprøve med glitter og grin

Nerverne fik fredag en luftetur i Gigantium før det går løs ved den rigtige finale i melodi grand prix lørdag aften i Aalborg.

Selvom det først er lørdag aften, det danske melodi grand prix for alvor løber af stablen, så blev alle sejl sat til, da der fredag aften blev afholdt generalprøve i Gigantium i Aalborg.

Traditionen tro var der både glitter, glimmer, kjoler og fyrværkeri, da de 10 deltagere indtog scenen.

Det er den 33-årige Sara Sukurani, der starter festen med nummeret "Love Me Love Me". Et Bollywood-inspireret nummer, der lægger op til hoftedans og sender tankerne mod de varmere lande.

Hun bliver efterfulgt af duoen Tina og René, der med deres "Mi Amore" og fyrværkeri har fået flere fans til at bemærke, at nummeret har visse ligheder med Chanee og N'evergreens "In a Moment Like This", der nåede en flot fjerdeplads i Eurovision tilbage i 2010.

Marcel Gbekle, som de fleste vil kende fra X Factor og fra Basims baggrundskor ved grand prixet sidste år, går på scenen med sin Soulman Group og synger den ene ud af de tre sange, der i år bliver fremført på dansk. Nummeret hedder "Når veje krydses".

Mens Cecilie Alexandra, der synger nummeret "Hotel A" er nybegynder i grand prix-sammenhænge, så sang Andy Roda, der står bag nummeret "Love is Love", sidste år kor på hele seks sange i konkurrencen. I år er han for første gang selv i front, men fredag aften fik han uventede problemer, da et stykke konfetti endte i halsen i på ham, og tvang ham til at afslutte sit nummer før tid.

- Jeg var ved at dø af konfetti, jokede han bagefter.

Julie Bjerre, der er deltager nummer seks, er med sine 16 år den yngste i årets grand prix-felt. Hun går på scenen med nummeret "Tæt på mine drømme", der blandt andet er skrevet af Lise Cabble, der hele 13 gange har haft en sang med i det danske melodi grand prix. Ungt kan man også kalde hendes påklædning - den traditionelle store kjole og de høje hæle er nemlig skiftet ud med hullede jeans og sneakers.

Grand prixets helt store favoritter i år er drengegruppen Anti Social Media, der stiller op med det Beatles-inspirerede nummer "The Way You Are". På scenen er der også 60'er-stemning med jakkesæt og guitarer.

Generalprøvens største bifald fik Anne Gadegaard, der allerede kan kalde sig grand prix-vinder - hun vandt nemlig i 2003 børnenes udgave af konkurrencen med nummeret "Arabiens Drøm". I år synger hun sangen "Suitcase", der ifølge hende selv handler om at forfølge sine drømme.

Grand prixet har i år endnu en tidligere X Factor-deltager i konkurrencen, nemlig Babou, der stiller op med sangen "Manjana" og hele dynen sluttes af med pigegruppen World of Girls", der i lårkorte shorts synger sangen "Summer Without You" - en sang, der også er spået rigtig gode chancer.

Lørdag løber konkurrencen for alvor af stablen klokken 20.00 i Gigantium i Aalborg. Det hele sendes live på DR1.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.