Grandprixveteran og nybagt mor: Tårerne triller

Ditte Marie er med i Dansk Melodi Grand Prix for tredje gang, men for første gang som nybagt mor.

Ditte Marie satser igen på sejren til Dansk Melodi Grand Prix. Hun deltog også i 2011 og 2012. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Ditte Marie satser igen på sejren til Dansk Melodi Grand Prix. Hun deltog også i 2011 og 2012. Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Præcis en måned inden sin termin indspillede sangerinden Ditte Marie sit bud på en vindersang til årets melodigrandprix.

En måned efter fødslen af sønnen Eddie annoncerede DR mandag, at den nybagte celebre mor er blandt de ti deltagere, der dyster om at repræsentere Danmark til Eurovision i Portugals hovedstad, Lissabon, til maj.

- Det kommer absolut til at præge min historie, at jeg lige pludselig har en anden bagage med, i kraft af at jeg har min lille familie. Det bliver ret vildt og gør også, at alting bare har fået et nyt perspektiv – selv sangen. Eddie er på en måde med i den.

- Sangen handler om at kæmpe for det, man elsker. Jeg tror afgjort, at sangen får en helt anden vinkel og andet perspektiv, fordi jeg kommer til at mene ting på en helt anden måde, end jeg nogensinde har gjort før, fortæller den 34-årige sangerinde.

Det er tredje gang, at Ditte Marie deltager i Dansk Melodi Grand Prix. I 2011 optrådte hun med gruppen Le Freak og året efter som solist. Nu vender hun atter tilbage til sangkonkurrencen, men for første gang som mor.

- Jeg var lidt bange for at få en følelse af, at "nej, nej, det kan jeg ikke, det kan jeg ikke magte, hvad skal jeg gøre her", men det føles bare så rigtigt.

- Jeg kigger på det her lille barn og tænker hver dag: "er han virkelig min". Jeg kan næsten ikke begribe det, lyder det fra Ditte Marie.

Årets melodigrandprix afholdes i Gigantium i Aalborg 10. februar, og Ditte Marie har allerede sunget sit vinderbud, "Riot", til sønnike.

- Jeg sad sågar og sang den som godnatsang forleden dag, og jeg blev rørt. Jeg er altid blevet rørt og har været et følsomt menneske, men det påvirker mig bare på en helt anden måde nu. Ordene får bare en anden kraft, og horisonten er bare større, siger hun og fortsætter:

- Jeg er lidt bange for at blive hende, der tuder. Men det er af lykke. Alle mødre, der sidder derude, vil kunne genkende følelsen, så om ikke andet forstår de det, siger Ditte Marie med et smil.

Dansk Melodi Grand Prix sendes live på DR1.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.