Gratis is trak mange til Havnegade

Isbutik markerede sæsonstart med gratis is til alle

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Det faktum, at en snestorm truer på den anden side af weekenden, afholdt fredag over middag ikke to-tre håndfulde skolebørn fra at lægge billet ind på gratis is.

Isbutikken Gelato i Havnegade markerede nemlig starten på sæsonen ved mellem klokken 13 og 16 at uddele gratis is til alle.

Heldigvis så slikkede forårssolens stråler op og ned ad facaden på isbutikken, og det gjorde faktisk, at temperaturen - hvis man holdt sig i solen - var ganske tålelig.

Allerede klokken 12 mødte en stor portion 5. klasse-elever fra Nordstjerneskolen op, for at komme forrest i køen - og overfor NORDJYSKE forsikrede de om, at de ikke skippede skoletimer til fordel for is.

- Nej, vi var inde at høre Antorini i mandags (undervisningsministeren Christine Antorini (S) besøgte mandag Nordstjerneskolen, red.), og så fik vi tidligere fri i dag, fortæller 12-årige Jakob Plesner.

Da dørene til isbutikken blev slået op, så væltede de mange elever ind ad døren. Og kort efter kom de ud igen med bægre og vafler fyldt med farvestrålende italiensk is.

Køen foran butikken var dog ikke forsvundet af den grund, for en del voksne som ”tilfældigvis” lige havde været ved at kigge på tøjstativer i nærheden, sørgede for en konstant tilstrømning af kunder til den lille butik.

- Vi prøver jo at få lidt gang i det hele med det her, siger Vu Tran, der ejer butikken i Havnegade sammen med sin onkel.

- Det her er tredje sæson, vi har haft butikken, og hvert år er vi startet med at give gratis is.

- Vi har slet ikke regnet på, hvad det koster, men vi gør det for at få flere folk til at smage vores is.

- Vi laver frisk is hver dag, og vores håb er jo, at når folk smager isen, så vil de gerne have den igen, selv om den er lidt dyrere end almindelig is.

Vu Tran ejer også - sammen med sin bror - isbutikken i Stokbrogade i Hjørring. Her blev der ligeledes uddelt gratis is fredag.

Vu Tran anslår, at der sidste år ved et tilsvarende arrangement blev uddelt cirka 80 liter is.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Nu skal vidnerne afhøres
Luk