Green Day-forsanger var et pillevrag

Rocksanger står nu frem omkring sit seriøse misbrug af medicin og alkohol.

Green Day-forsanger var et pillevrag

Forsanger Billie Joe Armstrong fra den succesfulde punkrockgruppe Green Day fortæller ærligt om sit svære medicin- og alkoholmisbrug. Han havde især problemer med piller mod søvnløshed og angst.

- Jeg begyndte at kombinere dem, indtil jeg nåede et punkt, hvor jeg ikke var klar over, hvad jeg tog om dagen, og hvad jeg tog om aftenen, siger han i det nye nummer af magasinet Rolling Stone.

Armstrong valgte at indskrive sig på en afvænningsklinik efter Vegas radio festival i september sidste år. Her gik forsangeren amok i et vredesudbrud mod publikum, hvorefter han smadrede sin guitar.

Efterfølgende måtte hans kone se, hvordan Billie Joe Armstrong led af abstinenser.

- Det var grusomt at ligge der på badeværelsesgulvet. Jeg er sikker på, det var hårdt for hende at se mig gå igennem det her, siger han.

Nu insisterer forsangeren dog på, at han ikke længere drikker. Han vil gerne være stabil og til at stole på, når Green Day igen tager på turné 10. marts. Men det bliver ikke let.

- Der er stadig en besættelse af alkohol. Der er også søvnløse nætter. Men jeg må arbejde med det hver dag. For jeg ved, hvad der sker. Jeg må passe på, siger Armstrong.

Green Day blev dannet i 1987. De er kendt for album-succeser som "Dookie" og "American Idiot". Sange som "Boulevard of Broken Dreams" og "Wake Me Up When September Ends" er blandt gruppens største hits.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst