Udland

Greenpeace: Alle skal bidrage til en lavere klimaregning

Greenpeace frygter, at regeringen vil forsøge at slippe så billigt som muligt i forhold til at reducere CO2.

Hvis klimaregningen ikke bliver betalt nu, kan den ende med at blive endnu dyrere.

Derfor skal alle sektorer bidrage, når EU's mål om at reducere udledningen af drivhusgasser inden 2030 skal nås, siger miljøorganisationen Greenpeace.

Klimapolitisk rådgiver i Greenpeace Danmark Jens Mattias Clausen frygter, at regeringen vil forsøge at slippe billigst muligt i forhold til at reducere CO2-udledningen inden for transport- og landbrugssektoren.

- Hvis vi skal løse klimaudfordringen, skal vi ikke forsøge at slippe uden om på nogen måde, fordi regningen skal betales. Hvis den ikke bliver betalt nu, så bliver den betalt senere og af nogle andre, og det bliver markant dyrere, siger Jens Mattias Clausen.

Udspillet beskriver, hvordan EU-landene skal nå deres del af målene i den internationale klimaaftale, som 195 lande vedtog på klimatopmødet i Paris i december sidste år.

Danmark er med en reduktion på 39 procent målt i forhold til 2005 et af de lande, der skal reducere allermest. Det gælder særligt inden for landbrug, transport og bygningsbranchen.

- Det er selvfølgelig klart, at det er en udfordring, men der er jo ikke nogen, der har sagt, at det er let, siger Jens Mattias Clausen.

- Danmark har været foregangsland i forhold til grønne teknologier inden for energiområdet. Der er også store innovationsmuligheder inden for de andre sektorer, som kan gøre Danmark til front runner på det her område, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.