Danmark

Greenpeace: Klima og miljø vinder ved skifer-stop

Det er godt nyt for grundvand og folkesundhed, at Total dropper boringer efter skifergas, siger Greenpeace.

Armene er højt hævet i jubel hos Greenpeace, efter at det franske energiselskab Total sammen med sin danske partner har droppet at producere skifergas i Vendsyssel.

Selskabet har valgt at tilbagelevere licensen til at efterforske og udvinde skifergas til Energistyrelsen. Og det er en sejr for det danske klima og miljø. Det mener Tarjei Haaland, klima- og energimedarbejder hos Greenpeace.

- Totals exit fra Danmark er godt nyt for klimaet, miljøet, grundvandet og folkesundheden, siger han i en pressemeddelelse.

Totals licens udløber i juni. Derfor skulle den have været fornyet, hvis efterforskningen skulle fortsætte. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det er Nordsøfonden, der er Totals danske partner. Ifølge afgående direktør Peter Helmer Steen er beslutningen blevet truffet efter sidste års prøveboring og seismiske undersøgelser.

- Undersøgelserne viser, at skiferlaget i Vendsyssel er for tyndt til, at det kan betale sig at iværksætte en kommerciel produktion med de energipriser, vi forventer de næste mange år. Der er simpelthen ikke gas nok, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Med udmeldingen fra Vendsyssel mener Greenpeace, at tiden er inde til at droppe skifergas-licenser generelt.

- Nu er der ingen undskyldninger længere for ikke at lukke Danmarks dør helt for licenser til skifergas, der sviner klimaet som kul og aldrig kan blive en grøn løsning, siger Tarjei Haaland.

- Den eneste ansvarlige vej frem er nu, at regeringen eller et flertal i Folketinget vedtager et stop for skifergas, som flere andre lande og stater har gjort, siger han videre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.