Hirtshals

Grøn Butik koncept breder sig

Hjørring Kommune og Energi Nord laver samarbejdsaftale med Hirtshals Handelsstandsforening

Handelschef Jens Brændgaard får som den første i Hirtshals certificeret sin virksomhed som Grøn Butik efter at handelsstanden har underskrevet en samarbejdsaftale. Arkivfoto: Kurt Bering

Handelschef Jens Brændgaard får som den første i Hirtshals certificeret sin virksomhed som Grøn Butik efter at handelsstanden har underskrevet en samarbejdsaftale. Arkivfoto: Kurt Bering

HIRTSHALS:Hirtshals Handelsstandsforening har underskrevet en samarbejdsaftale med Hjørring Kommune og Energi Nord, som indebærer at handelsstandens medlemmer får et tilbud om at blive Grøn Butik.

- Hirtshals Vaskeri har som den første meldt sig, og alle de andre har fået et tilbud om at være med, siger handelschef Jens Brændgaard.

Som ejer af Hirtshals Vaskeri får han snart et besøg, hvor virksomhedens energi- og miljøforhold vederlagsfrit bliver gennemgået.

Et ja til at være Grøn Butik indebærer efter gennemgangen, at indehaveren skal vælge tre indsatsområder i det følgende år .

- Jeg vil have kigget på elforbruget, om vaskeriet har det anbefalede antal lux i belysningen, og om det er det rigtige i forhold til det man giver for det. Der er penge at spare i det, siger Jens Brændgaard.

Desuden skal vaskeriets varmeforbrug tjekkes og det samme skal virksomhedens vandstrømme.

- Der er meget at hente, og så kan man bruge Grøn Butik certificeringen i hverdagen i markedsføringen.

Tilslutningen til aftalen skete på et morgenmøde i handelsstanden.

- Der var nogen diskussion på mødet, men alle syntes det er en god ide. Jeg har endnu ikke hørt fra andre, der vil være med, men det er jo også snart jul. Der skal også være tid til at tænke sig om, tilføjer handelschefen.

Omkring 50 butikker samt 10-12 serveringsteder og hoteller i Hirtshals har fået tilbuddet om at blive Grøn Butik.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.