Grøn er skuffet

Nordjydsk SF’er får lov til at stille op for Folkebevægelsen mod EU - men kun denne gang

Jørgen Grøn. Arkivfoto

Jørgen Grøn. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Den nordjyske SF-veteran Jørgen Grøn fra Aars er glad for, at han får lov til at stille op til Folkebevægelsen mod EU til Europaparlamentsvalget i maj - men skuffet over, at han ikke kan gøre det igen.

På SF’s landsråd i weekenden vedtog man et lovændringsforslag, der betyder, at medlemmer af SF ikke kan stille op på lister, der er i konkurrence med SF.

Landsrådet vedtog dog, at ændringen først skal træde i kraft efter valget i maj. Det skyldes, at Folkebevægelsen mod EU for længe siden har opstillet en liste med bl.a. to SF-medlemmer.

- Jeg beklager, at man nu fjerner noget af rummeligheden i SF. Og jeg finder det mærkværdigt, at et parti, som var med til at starte Folkebevægelsen mod EU, nu tager så megen afstand fra bevægelsen, siger Jørgen Grøn.

Hvis forslaget havde haft virkning allerede nu, ville det have voldt problemer for Jørgen Grøn, der på forhånd havde tilkendegivet, at han ikke agtede at trække sig fra kandidatlisten. Han bliver nu i SF og sætter sin lid til, at lovene ændres igen inden næste EU-valg om fem år siden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.