Grøn Koncert: Kvamm varmer op med rom

Når de store stjerner skal varme op til Grøn Koncerts 30 års-jubilæum, foregår det på mange mystiske måder.

Grøn Koncert: Kvamm varmer op med rom

Ingen sangstjerner varmer op på den samme måde. Det er årets navne på Grøn Koncert-plakaten et levende eksempel på. Så når de skal fyre den af i hele Danmark og fejre koncertens 30 års-jubilæum, bliver der drukket, hoppet og strøjet skjorter backstage.

- Jeg stryger en sort skjorte, tager tøj på og kigger på bandet, der sidder og drikker sig stive i rom, mens jeg drikker en flaske vand. Så kommer energien helt af sig selv, griner Liam O'Conner, bedre kendt under sit rapper-navn L.O.C.

Ud over L.O.C skal Nephew, Burhan G, Alphabeat, Rasmus Seebach og Malk de Kojin opvarme, optræde og fyre op under den store udendørs fest.

Nephew er et af de bands, der ikke kan nøjes med at stryge en skjorte, inden de går på scenen. Der skal fyrres godt op under stemningen ved årets koncert, da bandet ikke har stået på en scene i godt to år. De glæder sig til at gennemgå opvarmningsritualet igen.

- Der bliver drukket cognac eller mørk rom lige til grænsen. Så begynder der mærkelige fysiske udfoldelser i form af voldsomme englehop og sprællemænd. Derefter kommer der en masse lyde og høje råb, forklarer forsanger Simon Kvamm og fortsætter:

- Til sidst er der en samler, hvor vi lige fortæller en masse hemmeligheder. Ej, og så må man se hvordan koncerten går.

Bandet Alphabeat er overraskende nok mere i samme sindelag som L.O.C lige inden de går på scenen. Det på trods af, at bandet springer rundt som tanglopper, når fødderne rammer de skrå brædder og musikken toner ud af højttalerne.

- Vi er tit meget, meget stille før en koncert. Vi har prøvet at være oppe og køre, men det fungerede ikke, så var vi bare trætte, da vi kom på scenen. Så nu er vi bare lidt stille og gemmer energien. Det fungerer rigtig godt, afslører forsanger Anders SG.

Om de forskellige kunstneres opvarmning giver pote, kan man selv vurdere, når de grønne scener bliver sat op i Kolding, Randers, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og til sidst Valby fra d. 19. til d. 29. juli.

/ritzau/